Thumbnail
Η ενημερωτική ιστοσελίδα Intercept ανακοίνωσε πως ξεκινά τη δημοσίευση μεγάλων τμημάτων του φακέλου Σνόουντεν

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Intercept ανακοίνωσε πως ξεκινά τη δημοσίευση μεγάλων τμημάτων του φακέλου Σνόουντεν και, παράλληλα, το άνοιγμά του σε ξένα ΜΜΕ για έρευνα.

Ο ιστότοπος The Intercept, συνιδρυτής του οποίου είναι ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που πήραν συνέντευξη από τον Σνόουντεν το 2013, ανέφερε πως «θα προσκαλέσει δημοσιογράφους, και από ΜΜΕ του εξωτερικού, να συνεργαστούν μαζί του για να εξερευνήσουν το σύνολο των αρχείων του Σνόουντεν».

Παράλληλα, ανέφερε πως αρχίζει σταδιακά να δημοσιεύει ολόκληρο το αρχείο, ξεκινώντας από έγγραφα του 2003. Το περιοδικό σημειώνει πως εξαρχής κάθε δημοσίευσης προηγείτο έρευνα και αξιολόγηση ώστε να μπει σε πλαίσιο κάθε έγγραφο πριν παρουσιαστεί - αρκετά από τα έγγραφα, όπως και ορισμένα από τα οποία δημοσιεύονται τώρα, ήταν απλώς εσωτερικές αναφορές που είχαν στόχο είτε εμμέσως να δικαιολογήσουν την εργασία τού εκάστοτε στελέχους ή να «εντυπωσιάσουν» ανωτέρους στην NSA, ενώ δεν λείπουν και ανακρίβειες.  

Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε νέες αποκαλύψεις έπειτα από εκείνες που είχαν γίνει το 2013 από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πληροφορικό και πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), ο οποίος εγκατέλειψε τις ΗΠΑ με πολλά αρχεία που αποκάλυπταν το εύρος των παρακολουθήσεων που κάνουν η NSA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα