Thumbnail

 

 
 
 Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμα, το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της πόλης.
Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.
Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.
Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στα ανοικτά του νησιού Λάμα, ένα νησί νότια του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.
Το πλοίο που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη «βροχή» από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.
Το άλλο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.
Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oiele
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Καταγγέλλεται στοχευμένη ενέργεια εκφοβισμού – Συσχέτιση με την υπόθεση Τεμπών και την επιστροφή του στον συνδικαλισμό
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους