Πνίγηκαν 400 πρόσφυγες στην κατευθυνόμενοι προς την Ιταλία από την Αίγυπτο, αφού οι τέσσερις υπερπλήρεις βάρκες στις οποίες επέβαιναν ανατράπηκαν στη θάλασσα της Μεσογείου, σύμφωνα με το BBC Arabic. Οι περισσότεροι ήταν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σοιμαλία, την Αιθιοπία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο των εκατοντάδων ανθρώπων ανοιχτά της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων ανοιχτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom