Thumbnail
Ειδομένη

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη ύστερα από την πληροφορία που διακινείται μεταξύ των προσφύγων, για την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας προς τα σύνορα με τα Σκόπια, την Κυριακή το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι – «πρόσφυγες» αλλά και ορισμένοι ξένοι εθελοντές (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μικρή ομάδα Γερμανών και Ιταλών «αλληλέγγυων») διακινούν από το μεσημέρι του Σαββάτου την «πληροφορία» σχετικά με επικείμενο «άνοιγμα των συνορών».

Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι με τα πόδια επιστρέφουν στην Ειδομένη ομάδες προσφύγων που είχαν μεταφερθεί σε διάφορα κέντρα διαμονής, μετά από την ανυπόστατη φήμη ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που μοιράζουν τα φυλλάδια στην Ειδομένη πραγματοποιούν οι αρχές, όπως δήλωσε στο Μega o εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης

"Έχει ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου στην Ειδομένη σχετικά με τα σύνορα που παραμένουν δυστυχώς κλειστά. Το να δημιουργείς προσδοκίες σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο που δεν πρόκειται να δικαιωθούν είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Να είναι πολύ προσεχτικοί αλληλέγγυοι και ΜΚΟ όταν κυκλοφορούν τέτοιου είδους πληροφορίες  και να ενημερώνουν τον κόσμο"  δήλωσε o εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, σχετικά με τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν για άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, η διαρροή της συγκεκριμένης ψευδούς πληροφορίας έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των 12.000 περίπου εγκλωβισμένων προσφύγων, οι οποίοι ξεσηκώνονται με την παραμικρή «χαραμάδα» ελπίδας ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Β. Ευρώπη, Κατόπιν αυτών των πληροφορίων οι αστυνομικές αρχές που για περισσότερο από ένα μήνα έχουν ρόλο παρατηρητή στον καταυλισμό, τέθηκαν σε επιφυλακή προκειμένου να μην επαναληφθούν τα προ 20ημέρου γεγονότα, όταν περίπου 2.000 εξαθλιωμένοι πρόσφυγες – ανέμσα τους πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά- προσπάθησαν να παρακάμψουν το φράχτη και να εισέλθουν στα Σκόπια, με συνέπεια να συλληφθούν και αρκετοί από αυτούς να πέσουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών από τους Σκοπιανούς Συνοριοφύλακες.

Η Αστυνομία απέκλεισε τη γέφυρα του Αξιού που οδηγεί στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη

Ακινητοποιημένα στη γέφυρα του Αξιού, σε μικρή απόσταση από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκονται εδώ και αρκετή ώρα λεωφορεία και βανάκια με αλληλέγγυους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει τη γέφυρα, εμποδίζοντας όσους επιθυμούν να φθάσουν οδικώς στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου είναι σε εξέλιξη από νωρίς συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα, ύστερα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο περί ανοίγματός τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»