Thumbnail
Φώτο - βίντεο

Oκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία.

Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

Αναμένεται πως και σήμερα θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένταση προκλήθηκε την ώρα που έφτασε στις Βαρβάρες, το πρώτο λεωφορείο με τους Σύρους πρόσφυγες.

Διάφοροι κάτοικοι της περιοχής  ανέβηκαν στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευση του λεωφορείου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο

Ντροπιαστικές εικόνες

Μέχρι το στρατόπεδο Αρματολού Κοκκίνου στον δρόμο αλλά και σε κολώνες, άγνωστοι έριξαν γουρουνοκεφαλές.

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης εμφανίστηκε στην είσοδο του στρατοπέδου πριν την άφιξη του λεωφορείου. Η εμφάνιση του προκάλεσε αντιδράσεις

Παπά ευλόγιος: "θα γίνει χαμός"

"Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη" είπε ένας ιερέας που ήταν παρών. "Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός", πρόσθεσε.

Πίσω από τον ιερέα, υπήρχαν άτομα που φώναζαν συνθήματα τα οποία συνήθως ακούγονται σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφία από verianet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι