Thumbnail
Αυτή είναι η πραγματικότητα και η προοπτική για τη νέα γενιά 

Μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ: αυτή είναι η πραγματικότητα και η προοπτική για τη νέα γενιά που μπαίνει στον στίβο της εργασίας. Ακόμη και η σύνταξη θα έρθει ύστερα από περισσότερα χρόνια δουλειάς.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης που κυριαρχούν πλέον στην εργασιακή ζούγκλα έχουν ως αποτέλεσμα όσοι δεν είναι άνεργοι να υποαπασχολούνται: το οκτάωρο κόπηκε στη μέση ή έγινε εκ περιτροπής εργασία και την ίδια πορεία πήραν οι μισθοί, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μάλιστα, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι για πολλούς μήνες από φόβο μη χάσουν τη δουλειά τους.

Τα νέα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το 2016 είναι αποκαλυπτικά:

Στον ιδιωτικό τομέα ένας στους δύο μισθωτούς λαμβάνει καθαρά κάτω από 800 ευρώ (14,5% μέχρι 499 ευρώ, 22% μεταξύ 500-699 ευρώ και 13,5% μεταξύ 700 και 800 ευρώ). Το 18,6% λαμβάνει από 800 έως 1.000 ευρώ και ένα ποσοστό της τάξης του 15,7% λαμβάνει άνω των 1.000 ευρώ, ενώ μόνο το 5,9% λαμβάνει περισσότερα από 1.300 ευρώ. Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι και η πτώση της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού καθώς την περίοδο 2010 - 2015 μειώθηκε κατά 24,7%.

Περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες, ενώ διαδεδομένο είναι πλέον το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος. Σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές. Άλλοι 1,5 - 2 εκατ. αναγκάζονται να δουλέψουν αμειβόμενοι με «μαύρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frouta
Αυτό είναι το ιδανικό φρούτο για άτομα άνω των 50: Βελτιώνει μνήμη και γνωστική λειτουργία
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο και να ενισχύσει τη μνήμη με το πέρασμα των χρόνων
Αυτό είναι το ιδανικό φρούτο για άτομα άνω των 50: Βελτιώνει μνήμη και γνωστική λειτουργία
banio.jpg
Αντίο στις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου: Η νέα τάση που αλλάζει τα σπίτια
Τα γυάλινα και ακρυλικά διαχωριστικά μπάνιου κερδίζουν έδαφος προσφέροντας ανθεκτικότητα, καθαριότητα και αισθητική
Αντίο στις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου: Η νέα τάση που αλλάζει τα σπίτια
φωτια
Συναγερμός στην Πάτρα για καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό - 3 φορές πάνω από το όριο
Επί τρεις φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας, οι ειδικοί συνιστούν παραμονή σε κλειστούς χώρους, χρήση καθαριστών αέρα και προστασία ευπαθών ομάδων
Συναγερμός στην Πάτρα για καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό - 3 φορές πάνω από το όριο