Κοινωνία

Αμερικάνος Υπ.Οικ: Μόνο με ελάφρυνση του χρέους το ΔΝΤ θα δανείσει ξανά την Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα,

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα, εκτός αν προηγηθεί ικανοποιητική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιού είναι υποστηρικτικός προς την Ελλάδα και θεωρεί μεν ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά να τερματιστεί η άκρατη λιτότητα.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", η θέση αυτή εκφράστηκε και δημόσια από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο καλωδιακό δίκτυο CNN.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής, ο κ. Λιού είπε συγκεκριμένα ότι «το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό προς την Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις και τους ζήτησε να μην δημιουργούν εντάσεις με τους Ευρωπαίους με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα.

Ο Αμερικανός βουλευτής Μπιλ Χουιζένκα κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο που αφορά τις διασώσεις χωρών από το ΔΝΤ. Ζητά να μην επιτρέπονται «διασώσεις» χωρών που δεν πληρούν και δεν καλύπτονται από τους κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Ανησυχώ ιδιαιτέρως για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία