Thumbnail
Ιανουάριος

Σύμφωνα με ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ο Ιανουάριος του 2016 ήταν ο θερμότερος από το 1880 όπου άρχισε η καταγραφή των μέσων παγκόσμιων θερμοκρασιών!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες  για τον ένατο μήνα στη σειρά κατά τον οποίο σημειώνεται αντίστοιχο ρεκόρ, με την ανησυχητική τάση να μη δείχνει σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Ιανουαρίου ήταν 13 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας άνετα το προηγούμενο ρεκόρ του Ιανουαρίου του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ.

Η μελέτη που έγινε για τον μήνα Ιανουάριο έδειξε πως σε κάποια μέρη στην Ασία, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είχαν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο, πράγμα που αντισταθμήστηκε με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Αλάσκας, της Σιβηρίας και του Βορειοδυτικού Καναδά.

Προβληματισμό δημιουργεί και ο ρυθμός που λιώνουν οι πάγοι καθώς τον Ιανουάριο ο θαλάσσιος πάγος έφτασε στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που υποτίθεται ότι αυξάνεται η επιφάνειά του!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν ο θαλάσσιος πάγος ήταν 233.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάτω από το 2011 και ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 χρόνων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους