Thumbnail
Γρίπη

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη, αφού μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, ο αριθμός των νεκρών από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη είχε ανέλθει στους 51, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), νοσηλεύονταν 114 ασθενείς, εκ των οποίων, οι 14 είναι παιδιά.

Συνολικά φέτος, σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί από την αρχή της εμφάνισης της εποχικής γρίπης 233 ασθενείς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09.


ΚΕΕΛΠΝΟ και ΠΙΣ: Εμβολιασμός ακόμα και τώρα

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνει παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, με αποτέλεσμα αρκετοί να νοσηλεύονται καθημερινώς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν. «Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει με την πρόληψη, δηλαδή τον εμβολιασμό, και βεβαίως την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου», τονίζει ο ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας ότι όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία (Tamiflu, Relenza).

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχουμε, και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στο ΕΚΠΑ η Γενική Συνέλευση Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης
ΕΚΠΑ: Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe)
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ευρώπη ολοκληρώθηκε στο ΕΚΠΑ η Γενική Συνέλευση Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των Πανεπιστημίων των...
ΕΚΠΑ: Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe)
dimografiko.jpg
Συναγερμός στην Ελλάδα: Καταγράφεται ιστορικό χαμηλό γεννήσεων – Κίνδυνος πληθυσμιακής κατάρρευσης
Ρεκόρ λιγότερων γεννήσεων στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας
Συναγερμός στην Ελλάδα: Καταγράφεται ιστορικό χαμηλό γεννήσεων – Κίνδυνος πληθυσμιακής κατάρρευσης