Thumbnail

Το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη τα μεσάνυχτα, τάγμα εφόδου φασιστών επιτέθηκε στο σπίτι του Σαχμπάζ Σιντικί, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας. Το σπίτι βρίσκεται στα Σεπόλια στο οδό Κόντογλου 6. Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει πώς καθοδηγήθηκαν και εντόπισαν το σπίτι του ιμάμη.

 

Η καταγγελία:
 
 
«Δέκα-δώδεκα φασίστες αναστάτωσαν την γειτονιά φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά των μεταναστών και απειλώντας. Έσπασαν την εξωτερική πόρτα του σπιτιού και το παράθυρο. Μετά γκρέμισαν την εσωτερική πόρτα. Τραυμάτισαν με χτυπήματα με ρόπαλο τον Ναβίτ, 28 ετών.
Από τη γειτονιά κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία. Ήρθε στην αρχή η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό της Αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δύναμη της Αστυνομίας που κατέφθασε αμέσως να καταδιώξει και να συλλάβει τους τραμπούκους, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και δεν είχαν ακόμη απομακρυνθεί. Η Αστυνομία παρέμεινε στο χώρο και προσήγαγε δύο θύματα, ο ένας τραυματίας, για έλεγχο χαρτιών στον Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα!
Οι αστυνομικοί ζήτησαν να έρθει στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα «όποιος έχει μισθωτήριο». Ο Ιμάμης πήγε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στη 1 π.μ. για να κάνει μήνυση και στις 4 π.μ. τον έδιωξαν λέγοντας του «δεν έχουμε χρόνο, να έρθεις άλλη ώρα».
 
 
Για άλλη μια φορά, μια φασιστική τρομοκρατική επίθεση επιχειρείται να κουκουλωθεί με την άρνηση παραλαβής μήνυσης, με την «κωλυσιεργία» την ώρα του εγκλήματος. Έχει γίνει πλέον επιστήμη η παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από την ΕΛΑΣ. Τόσο πολύ αξία είχαν οι διακηρύξεις ότι θα πατάξουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ώστε έχει γίνει ρουτίνα η συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων με «άψογο» διοικητικό τρόπο, δηλαδή με προσαγωγές μεταναστών από τον τόπο του εγκλήματος.
 
 
 
Με αφορμή το περιστατικό της φασιστικής αυτής επίθεσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ., Αιόλου 47, 5ος όροφος
 
 
-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ»
 
 
Πηγή: antiracismfascism, left.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης
«Μαριέττα Γιαννάκου»: Εκτός ανακαινίσεων 38 από τα 40 σχολεία της Νέας Σμύρνης – Καταγγελία για αποκλεισμό χωρίς αιτιολόγηση
«Απογοητευτική η πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γερασμένα και ελλιπώς συντηρημένα Σχολικά Κτίρια της Νέας...
«Μαριέττα Γιαννάκου»: Εκτός ανακαινίσεων 38 από τα 40 σχολεία της Νέας Σμύρνης – Καταγγελία για αποκλεισμό χωρίς αιτιολόγηση
Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού