Thumbnail
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές από κουκουλοφόρους

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές από κουκουλοφόρους στο σταθμό της Ομόνοιας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς, κάνουν λόγο για αναίτια, οργανωμένη και βίαιη επίθεση απο ομάδα 15- 20 κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών που έγινε.

"Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερικού τύπου απρόκλητη, αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και ζητάμε απο τις Αστυνομικές αρχές να κινηθούν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη" τονίζουν στην ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι.
Επιπλέον, καλούν τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό αυτό γεγονός. "Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία, οπως αναφέρουν, θα λάβουν άμεσα μέτρα αποσυροντας τους εργαζόμενους απο τον έλεγχο των εισιτηρίων".

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με ανακοινωσή της, αφού καταδικάζει τις επιθέσεις, γνωστοποιεί πως προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να αποδοθούν τα προβλεπόμενα από τη Δικαιοσύνη στους υπαιτίους της επίθεσης.

Τελος, τονίζει πως οι ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που δέχθηκαν την επίθεση είναι εργαζόμενοι - οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ήπαρ - Συκώτι
Λιπώδες ήπαρ: Η διατροφή που δείχνει να «γυρίζει πίσω» τη νόσο
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η ταχεία αλλά ελεγχόμενη απώλεια κιλών μπορεί να μειώσει το λίπος και τη φλεγμονή στο ήπαρ, ακόμη και σε προχωρημένα στάδια
Λιπώδες ήπαρ: Η διατροφή που δείχνει να «γυρίζει πίσω» τη νόσο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και δακρυγόνα τη νύκτα – Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία και πάνω από 200 προσαγωγές
Εγνατία Θεσσαλονίκης: Νυχτερινά επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα
Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και δακρυγόνα τη νύκτα – Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία και πάνω από 200 προσαγωγές
Ξεκινά η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
«Πράσινο φως» στην ανέγερση νέου κτιρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Ξεκινά η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
«Πράσινο φως» στην ανέγερση νέου κτιρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου