Thumbnail
Θεσσαλονίκη

Καταγγελίες έχουν φθάσει στο alfavita.gr για τις προσαγωγές 28 απεργών στη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί βρίσκονταν στο εργοστάσιο Χάρμα στη Θεσσαλονίκη όταν τα ξημερώματα η αστυνομία μαζί με πταισματοδίκη προσήγαγαν τους απεργούς

Όπως ενημέρωσε ο 902.gr οι απεργοί αφέθησαν ελεύθεροι το απόγευμα του Σαββάτου 21/11/2015


Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραικά για τις προσαγωγές

To  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη.

Με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής, παρουσία Πταισματοδίκη, προσήγαγαν 28 απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Στους συλληφθέντες βρίσκονται επίσης και 4 μέλη της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, επί μήνες αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες, βρίσκονται ως τώρα στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία που τους αφήνει απλήρωτους, τους τρομοκρατεί και τους απολύει, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη αλλά δίνει εντολές για συλλήψεις.

Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και όταν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αδικία, να αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή και την ταξική δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων "Ζούρα", καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια εκφοβισμού και καθυπόταξης των εργαζόμενων, την κρατική καταστολή, την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα στα σωματεία τους. Μόνο η δική μας οργάνωση και αγώνας μπορούν να απαντήσουν στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aigyptos aerodromio
Απεργίες στα αεροδρόμια της Ευρώπης μέσα στα Χριστούγεννα: Ποιες πτήσεις επηρεάζονται – Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Οι φετινές γιορτές συνοδεύονται από αυξημένη αβεβαιότητα στις μετακινήσεις, καθιστώντας την έγκαιρη ενημέρωση βασικό σύμμαχο των επιβατών.
Απεργίες στα αεροδρόμια της Ευρώπης μέσα στα Χριστούγεννα: Ποιες πτήσεις επηρεάζονται – Οι κρίσιμες ημερομηνίες
στρατός
Υποχρεωτική στράτευση στα 25 για τους φοιτητές: «Κόφτης» στις αναβολές – Σφοδρές αντιδράσεις από τους σπουδαστές Ιατρικής
Ποιοι δικαιούνται αναβολή – και με ποιους περιορισμούς
Υποχρεωτική στράτευση στα 25 για τους φοιτητές: «Κόφτης» στις αναβολές – Σφοδρές αντιδράσεις από τους σπουδαστές Ιατρικής