Τουρισμός για όλους: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα Παρασκευή - Τα sos για το voucher

Κοινωνία 0

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για το σήμερα, το χθες και το αύριο της ανεργίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εφιάλτης χωρίς τέλος

Εφιάλτη χωρίς τέλος για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η μεγάλη ανεργία, η οποία μάλιστα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2016. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, ενώ η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1%.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", τα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, καθώς όλες οι εκτιμήσεις προδιαγράφουν νέα αύξησή της τους επόμενους μήνες, όπως και το επόμενο έτος.

·        Από το σύνολο των ανέργων το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών)

·        Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι το 2016 η ανεργία στη χώρα μας θα εκτοξευτεί στο 28,1%. 

·        9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας, ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

·        Το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 0,78% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

·        Η Ελλάδα έχασε συνολικά 1 εκατομμύριο (!) θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων

·        θα χρειαστούν 25 χρόνια για την επανάκτησή τους

·        Κάθε μία μονάδα ανεργίας αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ σε εισφορές προς το νέο ασφαλιστικό σύστημα

·        Μόνο το 2014 χάθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της υψηλής ανεργίας, περίπου 6,5 δισ. ευρώ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία