Thumbnail
Καμία αλλαγή στο ύψος των απαιτήσεων 

Καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξει στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν σε σχέση με το ύψος της δημοσιονομικής πίεσης που προκαλεί το προσφυγικό ζήτημα. Τις προσδοκίες της Αθήνας για ελάφρυνση των απαιτήσεων από τους δανειστές, φρόντισε να «παγώσει» πρώτος ο Γερμανός Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφενε Ζάιμπερτ θέτοντας το να μην συνδέονται τα δύο αυτά θέματα μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλς είχε δηλώσει πως η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών, ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει και το ρεπορτάζ του capital.gr, «η Κομισιόν θέλει να και την “πίτα (της αξιολόγησης) να μείνει ολόκληρη και το σκυλί (της παροχής των δόσεων) να μείνει.. χορτάτο”».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο εκπρόσωπος του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμαγερ μια ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα. Αν και αναγνώρισε το «εξαιρετικά μεγάλο βάρος» που αποτελούν για την Ελλάδα τα  προσφυγικά κύματα, απέφυγε να αναγνωρίσει την οποιαδήποτε σχέση και σύνδεση του προσφυγικού με τις μνημονιακές υποχρεώσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 18:30
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την προσφορά του στο Τμήμα Νοσηλευτικής