Thumbnail
Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις

Θεσπίζεται από την ρύθμιση Κατρούγκαλου βασική σύνταξη  ύψους 390 ευρώ, διαφορετικό ποσοστό αναπλήρωσης για τους υψηλόμισθους με στόχο την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και ανακαθορισμό (δηλαδή μείωση ) των συντάξεων των ήδη συνταξιού.

Η ρύθμισει θα τεθεί σε γενικές γραμμές και χωρίς  «ποσοτικοποίηση» των αποτελεσμάτων  σήμερα υπόψη του υπουργικού συμβουλίου.

"Τέλος οι επικουρικές συντάξεις" ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

"Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος", υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος απέρριψε κάθε πρόταση σύνδεσης της σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια και είπε ότι θα εισηγηθεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο.


Ο ίδιος, τόνισε ότι το πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό αποτελεί έναυσμα για τον δημόσιο διάλογο για το θέμα και δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης. .Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «θα προστατέψει τις μικρές και μεσαίες συντάξεις», ωστόσο ερωτηθείς για το αν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις έως 1.000 ευρώ, δεν απάντησε.

«Δεν θα ήθελα να σας πω νούμερα απόψε γιατί είμαστε στη φάση της ποσοτικοποίησης» αποκρίθηκε ο κ. Κατρούγκαλος, εξηγώντας πως η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και γίνεται για να μην πέσει «τσεκούρι» τις συντάξεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ακόμη, χαρακτήρισε «τεράστιο» το έλλειμμα στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι φτάνει «το 3% με 4% του ΑΕΠ». Ο ίδιος, τόνισε ότι «το να συμμαζεύεις τα ελλείμματα είναι αριστερή πολιτική» και πως δεν γίνεται γιατί το λέει το μνημόνιο.

Μοντέλο Σουηδίας


«Το μοντέλο που προτείνει η Επιτροπή Σοφών είναι το μοντέλο της Σουηδίας. Ο βασικός άξονας της μεταρρύθμισης είναι η εθνική σύνταξη που στη Σουηδία δεν είναι εγγυημένη. Προτείνω επομένως μία βελτίωση του σουηδικού μοντέλου», ανέφερε ο υπουργός Εργασίς Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας «στον Ενικό» και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πουρές
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
Ο πουρές μπορεί με πολλούς τρόπους να γίνει γευστικότατος και να αποβάλει την απλή γεύση της πατάτας, έχοντας μέσα του λίγη τσαχπινιά
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
university_lausanne
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί
Έρευνα αποκάλυψε περισσότερες από 140 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμούς, στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης, την τελευταία πενταετία -...
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί
μαλλιά
Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας: Κίνδυνος από «θεραπείες» σε κέντρα αισθητικής
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) σχετικά με την επικινδυνότητα θεραπειών σε κομμωτήρια και...
Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας: Κίνδυνος από «θεραπείες» σε κέντρα αισθητικής