Thumbnail
Ο φωτογράφος που παράτησε την κάμερα για να βοηθήσει προσφυγόπουλα

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Άρης Μεσσήνης, βραβευμένος με το Bayeux-Calvados, φωτορεπόρτερ του γαλλικού πρακτορείου (AFP), κατά τη διάρκεια κάλυψης μιας άφιξης προσφύγων στη Λέσβο, κρέμασε τη μηχανή στον ώμο για να βοηθήσει ένα μικρό παιδί να πατήσει στη στεριά.

Τη σκηνή απαθανάτισε συνάδελφος του και η φωτογραφία με τον Έλληνα φωτογράφο να σηκώνει με το ένα χέρι στον ώμο του, τον μικρό πρόσφυγα, που φορά ακόμα το σωσίβιο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

 «Όταν έρθει εκείνη η στιγμή και πρέπει να βοηθήσεις έναν πρόσφυγα ή έναν μετανάστη ξεχνάς με ποια ιδιότητα βρέθηκες εκεί. Εκείνη τη στιγμή είσαι άνθρωπος και οποιοσδήποτε άνθρωπος με την έννοια που το λέω θα έκανε το ίδιο», είπε στο altsantiri.gr, από τη Λέσβο όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες.

«Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στη Λέσβο δεν μπορούν εύκολα να αποτυπωθούν σε μια φωτογραφία», υπογράμμισε και συνέχισε: «Το προσφυγικό ζήτημα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που αναφέρονται στα Μέσα και σίγουρα πρέπει να βρεθούν λύσεις για αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα με βάρκα τους την… ελπίδα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕΣ
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι
Επιστρέφουν οι μαθητές σήμερα στα σχολεία μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις του Ιουνίου και τις καλοκαιρινές διακοπές
Σχολεία: Επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές - Πότε κλείνουν για καλοκαίρι