Thumbnail
Μπαλτάς - Αρβανιτόπουλος για το ωράριο εκπαιδευτικών

Παραθέτουμε παρακάτω, δυο δηλώσεις, δυο Υπουργών Παιδείας. Η μια δήλωση είναι του Κ. Αρβανιτόπουλου και έγινε το Μάρτη του 2013 μετά τη συνάντηση του Υπουργού με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η άλλη δήλωση είναι του Αριστείδη Μπαλτά και έγινε σήμερα 27 Ιουλίου 2015 στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Αφορούν και οι δυο το θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν στον τρόπο με τον οποίο και οι δυο Υπουργοί δικαιολογούν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τι κι αν ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος, τι κι αν ο άλλος από την πρώτη μέρα της παρουσίασης του στη Βουλή δήλωσε ότι είναι μαρξιστής.

Τελικά, είναι φανερό, ότι ο καθένας είναι οι πράξεις του και καθόλου οι δηλώσεις του.

Βρείτε, λοιπόν, αγαπητοί - ες τις διαφορές των δυο δηλώσεων και αν δεν τα καταφέρετε, καλέστε τον μακαρίτη τον Αλτουσέρ ! Και ρωτήστε τον πως ο "μαθητής" του (Αριστείδης Μπαλτάς) παπαγαλίζει τα λόγια του Κ. Αρβανιτόπουλου "μαθητή" του Μίλτον Φρίντμαν!

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Υπουργός Παιδείας), 8 Μαρτίου 2013: «Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη... είναι ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά γι' αυτό αποφασίσαμε την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου... πιστεύω ότι οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια».

Αριστείδης Μπαλτάς (Υπουργός Παιδείας), 27 Ιουλίου 2015: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας ERUA υπογράφουν τη σύσταση ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις Βρυξέλλες
Βρυξέλλες: Τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας ERUA υπογράφουν τη σύσταση ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού
Μια νέα εποχή μόνιμης ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια
Βρυξέλλες: Τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας ERUA υπογράφουν τη σύσταση ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού
filakes1.jpg
ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πρόσκληση σε υγειονομικές εξετάσεις για θέσεις στα Καταστήματα Κράτησης
Σε εξέλιξη η διαδικασία του ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Ποιες ειδικότητες αφορά
ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πρόσκληση σε υγειονομικές εξετάσεις για θέσεις στα Καταστήματα Κράτησης