Thumbnail
Πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις 

Είναι παραπάνω από σαφές ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που αναμένεται να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν αποτελεί απλά μια υποχώρηση για την κυβέρνηση, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ολοκληρωτική παράδοση στον αντίπαλο και κυνική ομολογία ήττας της στρατηγικής του.

Είναι επίσης προφανές ότι οι ευθύνες βαραίνουν τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης καθώς η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε όλο αυτό το εξάμηνο οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο του there is no alternative των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τα «όργανα» στο εσωτερικό του ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους έχουν ήδη αρχίσει από την ψηφοφορία της Παρασκευής και πιθανόν να μεταφερθούν και στον δεύτερο. Συγκεκριμένα οι μέχρι στιγμής απώλειες που μετράει η κυβέρνηση την οδηγούν στην απώλεια της δεδηλωμένης καθώς 2 βουλευτές ψήφισαν κατά 8 παρών και 7 ήταν απόντες.

Σε αυτούς αναμένεται με σιγουριά να προστεθούν επιπλέον 15 βουλευτές που με κοινή τους δήλωση ψήφισαν ναι αλλά όπως διευκρινίζουν με επιστολή τους δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Το κομμάτι της Αριστερής Πλατφόρμας ήδη καλεί σε κινητοποιήσεις για την ανατροπή τη συμφωνίας νέο μνημόνιο που καταστρέφει τη χώρα. 

Επικριτικός για τη συμφωνία είναι και ο Γιάννης Μηλιός ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο twitter είπε οτι "Για την αριστερά η κυβέρνηση είναι μέσον. Δε μπορεί να είναι αυτοσκοπός". 

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο Μανόλης Γλέζος καθώς με επίσημη ανακοίνωσή τους η κίνηση ενεργοί πολίτες διαχωρίζουν τη θέση τους.  

Επίσης, την αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζουν και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του που κάνουν λόγο για παραίτηση των βουλευτών που δεν ψήφισαν ναι και αναγκαστική αντικατάσταση των υπουργών συμπεριλαμβανομένου και της προέδρου της βουλής.

Το «μπλόκ» όμως αυτό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αυξηθεί με την νέα συμφωνία δεδομένου της παραχώρησης του θέματος της διαγραφής του χρέους.

Αντίστοιχες αντιδράσεις πιθανότατα να ξεπηδήσουν και από τον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι για να διασώσουν το πολιτικό τους μέλλον θα μπορούσαν σύσσωμοι να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείεται και οι μεμονωμένες αντιδράσεις βουλευτών. 

Ο δημοτικός σύμβουλος και γνωστός καλλιτέχνης Στάθης Δρογώσης ανέβασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter το παρακάτω ενδεικτικό της κατάστασης

Οι ίδιοι που θα μας διαγράψουν με έβριζαν επειδή ημουν επιφυλακτικός με το δημοψήφισμα.Κρατάω μέιλ για να γελάω..

— Στάθης Δρογώσης (@stathisdrogosis) July 13, 2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oiele-idiotika1439041826_22.jpg
Ιδιωτικά σχολεία: Αύξηση εγγραφών και διδάκτρων, μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών...
ΟΙΕΛΕ: Την κρίση την πληρώσαμε εμείς, τα κέρδη τα καρπώνονται μόνιμα άλλοι...
Ιδιωτικά σχολεία: Αύξηση εγγραφών και διδάκτρων, μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών...