Thumbnail
Τι δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις

«Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού ενάντια σε μια βάναυση πολιτική. Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού», δήλωσε μπροστά από ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά από δύο χρόνια αγώνων και με τους εργαζόμενους να παραμένουν στο πόστο του αγώνα μέχρι και το οριστικό άνοιγμα της ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση άνοιξε ξανά με στόχο να αλλάξει το χάρτη της δημοσιογραφίας. Η νέα ΕΡΤ σκοπό έχει να προσφέρει έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση, ουσιαστική δημοσιογραφία ανεξάρτητη από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας είπε:

«Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης, η κυβέρνηση θα κρατά τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά θα είναι μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει την αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασε
Η συνήθεια που έγινε λατρεία... (Δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά)
Δήλωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την ΕΛΜΕ Πειραιά – Απάντηση σε δημοσίευμα
Η συνήθεια που έγινε λατρεία... (Δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά)
σύνταξη
Σύνταξη χωρίς ηλικιακό όριο για μακροχρόνια ανέργους – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
Δυνατότητα κάλυψης έως και πέντε ετών ασφάλισης με εισφορές από τη ΔΥΠΑ για όσους απέχουν λίγο από τη θεμελίωση πλήρους σύνταξης
Σύνταξη χωρίς ηλικιακό όριο για μακροχρόνια ανέργους – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
άντρας παγκάκι
Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Πληρωμές με αυξήσεις στα ΑΤΜ – Αναλυτικά παραδείγματα
Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Οι πραγματικές αυξήσεις στο μικροσκόπιο – Ποιοι κερδίζουν από 6 έως 22 ευρώ (παραδείγματα)
Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Πληρωμές με αυξήσεις στα ΑΤΜ – Αναλυτικά παραδείγματα