Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Σχέση με τη Χρυσή Αυγή είχε ο βασανιστής του αδελφού μου»

«Όταν έμαθα ότι ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, ο γιος του φούρναρη, έχει συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή προσπάθησα να απομακρύνω τον αδερφό μου και να του πω να τον προσέχει», κατέθεσε στο δικαστήριο ο Ουέλ Ταλέμπ, αδελφός του Ουαλίντ, κατά την τρίτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη στη Σαλαμίνα, το Νοέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε πως είχε δει το γιο του φούρναρη να φοράει μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. «Αφού τον απήγαγαν και τον κρέμασαν από μια αλυσίδα μέσα στο στάβλο, γελούσαν μαζί του, έκαναν προπόνηση μποξ πάνω στη μούρη του, του κατέβασαν το παντελόνι και του έβαλαν μια βέργα από πίσω» κατέθεσε ο αδελφός του θύματος, τονίζοντας πως αυτά που του έκαναν δεν συμβαίνουν ούτε στις ταινίες.

Συμπλήρωσε πως ο ίδιος και ο αδελφός του έχουν δεχθεί τους τελευταίους μήνες αρκετές απειλές κατά της ζωής του από τον πρώην εργοδότη του θύματος και έναν εκ των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο η ταμίας του φούρνου όπου δούλευε ο Ουαλίντ, υποπίπτοντας σε ανακρίβειες σε σχέση με την πρώτη της κατάθεση.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κρατούσε σε ομηρία το θύμα και ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής τηλεφωνούσε στον αδελφό του θύματος, αναζητώντας δήθεν τον Ουαλίντ.

Συγκλονισμένη έδειξε η εισαγγελέας αντικρίζοντας την εικόνα του αλυσοδεμένου Ουαλίντ τη στιγμή που βρέθηκε στη Σαλαμίνα, ενώ η δίκη συνεχίζεται, σε μια κατάμεστη από αλληλέγγυους αίθουσα.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027