Thumbnail
Θεόδωρος Φορτσάκης

Ο πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Φορτσάκης, στοχοποίησε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ από αντιεξουσιαστές.

Ο Φορτσάκης δήλωσε σήμερα στον Βήμα 99,5  ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνέχεια τις απαιτήσεις τους και σε χθεσινή του ανακοίνωση κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για «απάθεια». «Επιτέλους, έλεος για το Πανεπιστήμιο και την παιδεία μας», σημείωσε. «Αν κόβαμε το νερό, το ρεύμα και το wifi, σε μία ή δύο ημέρες, οι καταληψίες θα έβγαιναν από το κτίριο του ΕΚΠΑ» είπε ο πρώην πρύτανης, ενώ ανέφερε ότι η χρήση βίας για τον τερματισμό της κατάληψης χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

«Έχουμε καμία 20αριά συνολικά αίθουσες στα πανεπιστήμια στη χώρα μας οι οποίες είναι κατειλημμένες από ομάδες μη πανεπιστημιακές και οι οποίες αίθουσες χρησιμοποιούνται ως βάση διαφόρων ενεργειών οι οποίες είναι πολλές φορές παράνομες. Το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιούνται για τη χρήση ουσιών παράνομων, όπως ναρκωτικά ή για διακίνηση αντικειμένων λαθρεμπορίας. Η κατάσταση αυτή είναι παλαιά, έχει παγιωθεί σταδιακά εδώ και 20 χρόνια και όλες οι κυβερνήσεις φέρουν βαρύτατη ευθύνη, όπως και οι πανεπιστημιακοί οι ίδιοι» είπε.

Ο κ. Φορτσάκης άφησε, επίσης, αιχμές για τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Υπάρχουν συμφέροντα τα οποία δεν θέλουμε να θίξουμε» είπε, κάνοντας λόγο για «διάβρωση του κράτους». «Όταν βλέπουμε ότι το κράτος κλείνει τα μάτια στα ναρκωτικά και στο παρεμπόριο, τότε σημαίνει ότι έχουμε μια κατάσταση εντελώς ανώμαλη και πρέπει να διερωτηθούμε ποιος μας κυβερνά και  ποιος είναι υπεύθυνος των υπουργείων» τόνισε.
 

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Αν θέλει να βοηθήσει τον κόσμο, να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά»
«Τα χέρια του μόχθου είναι τα πιο καθαρά. Μακάρι, να ήταν και στο Μαξίμου»
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Αν θέλει να βοηθήσει τον κόσμο, να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά»