Thumbnail
Σοβαρά επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιούνταν πορεία διαμαρτυρίας κατά των εξορύξεων χρυσού από την Eldorado Gold.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι μεταλλωρύχοι και ΜΑΤ τούς επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, οι μεταλλωρύχοι διέσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα. Η ίδια βουλευτής δήλωσε στο ρ/σ Κόκκινο:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, γι' αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι παρέμειναν μέχρι και 3 μετά το μεσημέρι στον κόμβο της Μ. Παναγιάς απέναντι οι μεν από τους δε και με μικρή απόσταση να τους χωρίζει, με την αστυνομία να βρίσκεται ανάμεσά τους.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα