Thumbnail
Ανυποχώρητοι παρά τα προβλήματα 

Ανυποχώρητοι, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, εμφανίζονται οι απεργοί πείνας που με νέα ανάρτηση τους στο indymedia δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους. Πολλοί από τους απεργούς έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ οι γιατροί δηλώνουν ότι η ζωή τους πια διατρέχει υψηλό κίνδυνο. Ο κρατούμενος Μιχάλης Νικολόπουλος έχει κινδυνεύσει με ανακοπή καρδιάς δύο φορές ενώ το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρθηκε στην εντατική του Ευαγγελισμού. Στο νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε χθες και ο Νίκος Μαζιώτης.

"Παίζεται μια ρώσικη ρουλέτα"

Σύμφωνα με το Ποντίκι θεράποντες ιατροί και δικηγόροι, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο θέατρο «Εμπρός», ενημέρωσαν χθες για την σοβαρότητα της υγείας των απεργών πείνας σημειώνοντας πως «η κατάσταση είναι οριακή». 

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια τόσο σκληρή απεργία πείνας σε τόσο μεγάλη έκταση», δήλωσε η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, μιλώντας για κατά περιπτώσεις απάνθρωπες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης των απεργών πείνας. «Μια ρώσικη ρουλέτα παίζεται. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα για ένα οδυνηρό συμβάν. Μιλάμε για καταπονημένους οργανισμούς που υπήρξαν απεργοί πείνας και στο παρελθόν», πρόσθεσε. Από την πλευρά της η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου είπε πως «η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας είναι οριακή».

Η πλειοψηφία βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου, διεκδικώντας την κατάργηση του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης», των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και συγγενών μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου αρνήθηκε να αποφυλακιστεί με μια συγκλονιστική επιστολή της, συμπαραστεκόμενη.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Όλα ή τίποτα

Με νέο τους κείμενο τα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων δηλώνουν αποφασισμένα να μην υποχωρήσουν.

Όλο το κείμενο των απεργών πείνας:

«Πριν λίγες μέρες, συνεδρίασαν τα συμβούλια για την αποφυλάκιση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, καθώς και της φίλης του δεύτερου. Οι αλλεπάλληλες αναβολές που προηγήθηκαν, έφτασαν αρκετούς συντρόφους της Συνωμοσίας σε οριακό σημείο μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο Μιχάλης δύο φορές κινδύνεψε να υποστεί ανακοπή καρδιάς, καθώς οι παλμοί του έπεσαν στους 20-25/λεπτό (!!!), η Όλγα έχει φτάσει τα 40 κιλά, ο Παναγιώτης έχει ήδη επιβαρυμένη υγεία, λόγω προηγούμενων εγχειρήσεων στο κεφάλι, ο Γιώργος Π. έχει σοβαρά προβλήματα βραδυκαρδίας και πίεσης (μεγάλη 5, μικρή 3) και όλοι οι σύντροφοι έχουνε χάσει 15-20% του σωματικού τους βάρους.

Τελικά, το πρώτο συμβούλιο (κατά πλειοψηφία) αποφάσισε την αποφυλάκιση της μητέρας, με σιδερένιους περιοριστικούς όρους (10.000 ευρώ εγγύηση, παρουσία τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ, απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα και απαγόρευση εξόδου από το νησί της Σαλαμίνας που διέμενε, με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, να της απαγορεύουν με αυτόν τον τρόπο τα επισκεπτήρια με τα φυλακισμένα παιδιά της). Το δεύτερο συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της φίλης του Γεράσιμου Τσάκαλου, κρατώντας την αιχμάλωτη της εκδικητικής δικαστικής ομηρίας.

Δηλαδή, το παιχνίδι του θανάτου συνεχίζεται με ακόμα πιο εκβιαστικό τρόπο. Θέλουν να μας διασπάσουν, προσφέροντάς μας, από τη μία, μία ανάπηρη ελευθερία, με την αποφυλάκιση της μητέρας και, από την άλλη, ένα συμβιβασμό με την αποδοχή της συνέχισης φυλάκισης της Εύης. Η απάντησή μας είναι απλή και ξεκάθαρη.

Καμία ανακωχή, ούτε ένα βήμα πίσω.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε την απεργία πείνας ακόμα και μπροστά στην άβυσσο του θανάτου. Γιατί απόλυτος θάνατος είναι να αποδέχεσαι την πραγματικότητα που σου επιβάλλει η εξουσία, να οπισθοχωρείς στις εντολές της και να κρύβεσαι στην αδιαφορία.

Συνεχίζουμε μέχρι τέλους, συνεπείς στην απόφασή μας. Μέχρι να δοθεί τέλος στην ομηρία της Εύης.

Υ.Γ.1. Η μητέρα των συντρόφων Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου αρνήθηκε να συνθηκολογήσει με την άδικη συνέχιση της ομηρίας της Εύης και δεν αποδέχτηκε τους περιοριστικούς όρους, αναφέροντας πως θα διαβεί την πόρτα προς την ελευθερία, μόνο μαζί με την Εύη, που δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωσή μας. Η αξοπρέπεια αποδεικνύεται πιο δυνατή από τη νομική ελευθερία.

Υ.Γ.2. Οι δύο τελευταίες συλλήψεις (ένα ζευγάρι αλβανών, σύμφωνα με δημοσιεύματα) για την υπόθεση της σχεδιαζόμενης απόδρασής μας, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι τον δικαστικό - αστυνομικό γόρδιο δεσμό, που σφίγγει σα βρόγχος γύρω από τα αληθινά γεγονότα. Αρκετά άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωσή μας, έχουν οδηγηθεί σιδεροδέσμια σε ανακριτικά γραφεία και άλλα έχουν προφυλακιστεί, μόνο και μόνο επειδή σε κάποια αποκρυπτογραφημένα μηνύματα, οι διωκτικές αρχές θεώρησαν ότι υπάρχουν αναφορές σε αυτά (χωρίς ποτέ να υπάρχουν γραπτά, ούτε καν τα ονόματά τους).

Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας είναι μια τηλεοπτική θεαματική υπερπαραγωγή, με στοχευμένες διαρροές της δικογραφίας σε αστυνομικούς συντάκτες, για τη διόγκωση και παραμόρφωση της πραγματικότητας. Ένα τηλεοπτικό trailer για μία απόδραση που δυστυχώς δεν έγινε. Ένα reality show με γερές δόσεις κανιβαλισμού καθώς, πέρα απ' τα κατασχεμένα όπλα και εκρηκτικά για τα οποία, ως ΣΠΦ, αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη, υπάρχουν άνθρωποι που οδηγήθηκαν στη φυλακή για μια φιλία, για ένα γράμμα, για ένα πλημμέλημα, για το τίποτα, μέσα απ' τον παραμορφωτικό μεγεθυντικό φακό του τρομονόμου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΗ που έφτασε στα όρια του θανάτου (αδερφέ, κάθε σκέψη κάθε παλμός της καρδιάς μας, είνα δίπλα σου).

ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - FAI/IRF,

Πυρήνας Φυλακής

32η ημέρα απεργίας πείνας».

Ανοικτή επιστολή του Γιώργου Χαρίση: Να μη συνδεθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς με θάνατους πολιτικών κρατουμένων

Την ίδια ώρα με ανοικτή επιστολή του ο Γιώργος Χαρίσης, πατέρας του απεργού πείνας που νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αρθεί το αδιέξοδο πριν να είναι αργά..

Όλη η επιστολή:

Προς: όλους τους εμπλεκόμενους πολιτειακούς φορείς

Ως γονέας ενός εκ των απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, που σήμερα βρίσκονται στην 33η μέρα της απεργίας, κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να πάρουν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για να αρθεί το αδιέξοδο και να σωθούν οι απεργοί από το θάνατο ή από την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών σε ζωτικά τους όργανα!

Δυόμιση μήνες από τις εκλογές στις 25 του Γενάρη, όπου ο λαός με την ψήφο του θέλησε να κάνει παρελθόν τη μαύρη περίοδο των μνημονίων, της έντασης του αυταρχισμού και της κρατικής αυθαιρεσίας, και να ανοίξει ορίζοντες για την αναγέννηση της ελπίδας για μια πιο δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία, φαίνεται σαν να μην άλλαξε τίποτα στις συνθήκες ζωής στις φυλακές αλλά και στην αντιμετώπιση των πολιτών από τα όργανα του κράτους.

Για κάθε κρατούμενο, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, λόγω της απεργίας πείνας, έχουν διατεθεί και φυλάσσονται από πολλές δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αστυνομικών, ασφαλιτών και εξωτερικών φρουρών, όταν την ίδια στιγμή 50 και 100 ασθενείς έχουν έναν νοσοκόμο, όταν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, και ο κόσμος πεθαίνει, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν ακόμη και τα στοιχειώδη και όταν το υγειονομικό προσωπικό κάνει τα πάντα για να κρατά τα νοσοκομεία ανοιχτά, χωρίς μάλιστα να πληρώνεται τις δεδουλευμένες υπερωρίες, τις εφημερίες και τα νυχτερινά.

Την ίδια στιγμή οι γονείς και οι συγγενείς των κρατουμένων, υφίστανται όχι μόνο ταλαιπωρία αλλά και εξευτελισμό από πολλά εντεταλμένα όργανα της πολιτείας που φρουρούν τους απεργούς πείνας στα νοσοκομεία όπου βρίσκονται, αφού τους υποβάλλουν σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο, όχι σε ειδικό χώρο, αλλά στο διάδρομο του νοσοκομείου, μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών αλλά και πολιτών. Άλλες φορές πάλι τους κρατούν επί ώρες στην αναμονή επειδή δεν υπάρχει γυναίκα αστυνομικός να κάνει τον σωματικό έλεγχο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητήσουν  από γυναίκες του νοσηλευτικού προσωπικού να κάνουν εκείνες το σωματικό έλεγχο!!!!

Την ύστατη στιγμή, τη στιγμή που η ζωή των παιδιών μας κρέμεται από μία κλωστή, θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η κυβέρνηση της Αριστεράς να συνδεθεί με θανάτους πολιτικών κρατουμένων, όταν η Αριστερά και κυρίως οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έχουν την ευθύνη σήμερα της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν διαχρονικά, ακόμη και σε δυσκολότερους καιρούς, σταθερά υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, υπέρ μιας πιο δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας, υπέρ του εξανθρωπισμού των φυλακών και υπέρ της κατάργησης όλου του τρομολαγνικού νομικού θεσμικού πλαισίου που οικοδομήθηκε στη χώρα μας την τελευταία δεκαπενταετία.

Όλα τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας ήταν προγραμματικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος, και άρα δεν έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση των προγραμματικών του δεσμεύσεων.

Η λύση μπορεί να δοθεί με την κατάθεση και ταυτόχρονα την εισαγωγή του εν λόγω νομοσχεδίου «Για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και άλλες διατάξεις», για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την προσθήκη και κάποιων από τα βασικά αιτήματα  των απεργών, όπως την απαγόρευση της βίαιης λήψης και την οριοθέτηση της χρήσης του DNA και την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου», καθώς και την άμεση απελευθέρωση της μητέρας και της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου, γιατί δεν μπορεί σήμερα να ποινικοποιείται, απλά και μόνο η συγγενική και η φιλική σχέση, όταν αυτή δεν συνοδεύεται από ενέργειες και πράξεις που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.

Τα συνδικάτα, οι μαζικές λαϊκές και κοινωνικές οργανώσεις και όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να γυρίσουν την  πλάτη τους στις φωνές του σκοταδισμού και της συντήρησης και να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και την προώθηση ριζοσπαστικών - δημοκρατικών αλλαγών που θα ξηλώνουν όλο το μνημονιακό, αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς που κτίστηκε τα τελευταία χρόνια, με στόχο να μετατρέψουν τη χώρα μας σε πειραματόζωο της Ευρώπης και το λαό μας σε παρία της και ζητιάνο!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα