Thumbnail
Είχε βραβευθεί στις Κάννες για τον ρόλο της στην ταινία "Βασίλισσα Μαργκό"

Η Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι, η οποία είχε βραβευθεί στις Κάννες για τον ρόλο της στην ταινία "Βασίλισσα Μαργκό" του Πατρίς Σερό, έφυγε από τη σε ηλικία 78 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο τον γιό της.

Ξανθιά καλλονή γεννημένη το 1936 στην Ανκόνα (κεντρική Ιταλία), η Βίρνα Περαλίζι, όπως ήταν το αληθινό της όνομα, γύρισε δεκάδες ταινίες στην Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και στο Χόλιγουντ και συμπρωταγωνίστησε με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς της, από τον Αλέν Ντελόν μέχρι τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.

Άρχισε την καριέρα της πολύ νέα, σε ηλικία 17 ετών το 1953, αλλά χρειάσθηκε να περιμένει ως το 1994 για να τιμηθεί στις Κάννες με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για το ρόλο της Αικατερίνης των Μεδίκων στη "Βασίλισσα Μαργκό".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsanta_sholeio
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
Επιστολή μητέρας, γονέων ολόκληρου τμήματος και του συλλόγου Γονέων του 11ου ΔΣ Χανίων: «Δεν υπάρχει υπομονή πια, μόνο αγανάκτηση»!
Η αγανάκτηση των γονέων απέναντι στα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης
ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες