Thumbnail
Η θετική αξιολόγησή του

Προαγωγές μόνο για τους άριστους θα ισχύουν πλέον στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης που δημοσιοποίησε χθες ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εφαρμοστεί από το νέο έτος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" κλειδί για να ανέλθει κάποιος σε ανώτερο βαθμολογικό και μισθολογικό αποτελεί στο εξής η θετική αξιολόγησή του και μάλιστα όταν στην κλίμακα των πέντε βαθμίδων θα αναφέρεται πως παρουσιάζει «απόδοση που υπερβαίνει σταθερά τις απαιτήσεις της θέσης» ή σε αυτήν με «απόδοση που καλύπτει πλήρως και ενίοτε υπερβαίνει τις απαιτήσεις της θέσης». Όσοι καταταγούν στις χαμηλότερες βαθμίδες απλών θα παραμένουν στάσιμοι και δεν θα προάγονται.

 Για τους αρίστους που σύμφωνα με το υπουργείο θα είναι όσοι για σειρά τουλάχιστον δύο ή τριών ετών συγκεντρώνουν τις καλύτερες αξιολογήσεις θα προβλέπεται μάλιστα περαιτέρω επιβράβευση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τους δοθεί η δυνατότητα να έχουν ταχύτερη ανέλιξη και να επιλέγουν εάν επιθυμούν να μετακινηθούν σε κάποια άλλη θέση που να ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα τους.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται πως θα μπορούν για παράδειγμα να μεταπηδήσουν κλιμάκια – να ανέβουν δύο κλιμάκια μέσα σε ένα έτος λαμβάνοντας και υψηλότερο μισθό. «Θέλουμε να αναδείξουμε τους high flyers του Δημοσίου» λέγε χαρακτηριστικά από το υπουργείο.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικά εμπόδια την υλοποίηση του σχεδίου αυτού. «Κρίσιμο κομμάτι είναι οι προβλέψεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βάσει του ετήσιου προϋπολογισμού» επισημαίνεται και για τον λόγο αυτόν αναμένεται να θεσπιστεί ποσόστωση για τον αριθμό των αρίστων, που θα απολαμβάνουν έξτρα προνόμια.

Στο πλαίσιο τη επικείμενη δημόσιας διαβούλευσης έχει τεθεί ποσόστωση της τάξης του 5% μεταξύ των αποδοτικότερων υπαλλήλων στους οποίους θα ισχύσει το καθεστώς ταχύτερης επαγγελματικής εξέλιξης. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίαζαν πως κρίσιμος παράγοντας για τον τρόπο εφαρμογής των προνομίων αυτών θα είναι η καθιέρωση του νέου μισθολογίου και κατάργησης των προσωπικών διαφορών, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν το συνολικό κονδύλι για τις αμοιβές στο Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgiko_simvoulio
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Τι αποκαλύπτουν οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB για τη δημοτικότητα, τις απώλειες και τα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζονται
Πιερρακάκης και Δένδιας στην κορυφή – Ποιοι υπουργοί μένουν «άγνωστοι» στους πολίτες
Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας