Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα σπιτιών από Έλληνες

Επιχαίρουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, δίνουν όσο όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς "επενδυτές". "Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα" τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt, που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στη χώρα μας.

Στο εκτενές δημοσίευμα, αναφέρεται ως παράδειγμα η περίπτωση Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος πριν από δύο μήνες αγόρασε εξοχικό στο Σούνιο, σε τιμή αδιανόητα χαμηλή για τα προ κρίσης δεδομένα.

«Ο Πέτερ Πόστελ κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010. Ο Πόστελ πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. Ο Έλληνας προκάτοχος χρειαζόταν επειγόντως χρήματα», γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

Μετά από μια εκτενή αναφορά στην αύξηση του τουρισμού φέτος, ο συντάκτης διαπιστώνει ότι "σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό".

Ο δημοσιογράφος επικαλείται στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, βάσει των οποίων "οι ξένοι αγοραστές έφεραν στην Ελλάδα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013.

Συμπερασματικά καταλήγει ότι όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή και προειδοποιεί τους επίδοξους αγοραστές ότι "σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια".

 

.avgi.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών o Γιώργος Σουφλιάς
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός της ΝΔ και δύο φορές διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για τον Αλέξη Τσίπρα
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση με εσωκομματικά "πυρά" από Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα έξω από την κατοικία του Νίκου Παπαϊωάννου: «Δεν έκανα ποτέ πίσω», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας