Thumbnail
Ξεκίνησε ήδη η ΕΔΕ

Σε εξέλιξη είναι έρευνα των αρμόδιων Αρχών για τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βόλο, όταν μία οβίδα εξερράγη κατά τη διάρκεια άσκησης πεζοναυτών στο πεδίο βολής Γλαφυρών Μαγνησίας, κοστίζοντας τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κοινωνία.

Έχει ήδη ξεκινήσει ΕΔΕ από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για το θάνατο των δύο υπαξιωματικών και του φαντάρου, 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ειδικοί εξετάζουν τρία πιθανά σενάρια ως προς την αιτία που οδήγησε στην τραγωδία, με το επικρατέστερο να κάνει λόγο για "αστοχία υλικού", κάποιο πρόβλημα δηλαδή στην οβίδα που εξερράγη, το οποίο αποδίδεται στον ίδιο τον κατασκευαστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο σενάριο είναι εξαιρετικά σπάνιο αλλά όχι απίθανο. Το ίδιο το περιστατικό είναι ένα από τα σοβαρότερα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και το μοναδικό από το 2007.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, κανονικά η οβίδα οπλίζει μόνη της αφού βγει από το σωλήνα, περίπου σε απόσταση 2-3 μέτρων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εξερράγη μέσα στο σωλήνα προκαλώντας διάρρηξη, γεγονός που προκαλεί έκπληξη καθώς, όπως αναφέρουν στελέχη του ΓΕΣ, η συγκεκριμένη παρτίδα πυρομαχικών, παραγωγής 1985, ήταν καλή και δεν είχε λήξει.

Σημειώνεται ότι τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους ασκήσεις είναι πιστοποιημένα και στην πλειοψηφία τους ελληνικά, όπως εξήγησε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Στην προκειμένη περίπτωση τα πυρομαχικά είχαν ελεγχθεί κανονικά πριν την άσκηση από ειδικούς πυροτεχνουργούς, ακριβώς όπως ορίζει ο στρατιωτικός νόμος.

Τα άλλα δύο σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί είναι πρόβλημα στο σωλήνα του όλμου ή στη συντήρησή του καθώς και την περίπτωση του ανθρώπινου λάθους.

 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος via news247.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξηροί καρποί
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
Οι ξηροί καρποί θεωρούνται πολύτιμα υπερτρόφιμα όταν καταναλώνονται σωστά και χωρίς υπερβολές.
Ο ξηρός καρπός που καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις
aytokinito
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν
Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως ένα απλό αντικείμενο που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορεί να κάνει θαύματα για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.
Φελλός στο αυτοκίνητο: το έξυπνο τρικ που λίγοι γνωρίζουν