Thumbnail
Στο στόχαστρο οι μισθοί όσων υπαλλήλων είχαν προσωρινά «παγώσει»

Για νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο κάνει λόγο η Τρόικα, καθώς αναμένεται να καταργηθεί ο φραγμός της «υπερβάλλουσας μείωσης» από την 1.1.2015, κάτι, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνεί και η κυβέρνηση.

Τους μισθούς όσων υπαλλήλων είχαν προσωρινά «παγώσει» επειδή είχαν περικοπεί υπερβολικά, φαίνεται να έχει βάλει στο στόχαστρο η Τρόικα. Το μέτρο θα αφορά αυτούς που έχασαν το 35- 40% των μισθών τους, στο όνομα των ελλειμματικών προϋπολογισμών. Τώρα, επιπλέον ένα 5% - 15% αναμένεται να μειωθεί στο όνομα πλέον των στόχων για πλεόνασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί των υπαλλήλων για τους οποίους είχε μπει «κόφτης» στις προηγούμενες περικοπές, επειδή  θα έχαναν από τη μια στιγμή στην άλλη πάνω από το 25% των αποδοχών τους. Το «φρένο» στην απότομη πτώση αφορούσε κυρίως σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Η τελευταία δόση μείωσης είχε «παγώσει», επειδή έμειναν «παγωμένες» και οι μισθολογικές προαγωγές τους. Όλα δείχνουν όμως ότι από 1.1.2015 θα υποστούν μαζεμένη την υπόλοιπη μείωση, που θα ξεπερνά και το 50%  του μισθού που έπαιρναν προ τετραετίας, ελπίζοντας μόνο μήπως αλλάξει κάτι και στις προαγωγές τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα