Thumbnail
Η πυροσβεστική δίνει την μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι της Δευτέρας

Τρίτη 26/8

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Ιθώμης και της αρχαίας Μεσσήνης, ύστερα από την μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών και την συνδρομή δυνάμεων του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντών πολιτών.

Η φωτιά αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις κατάσβεσης κι έχει απομακρυνθεί από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και τους οικισμούς, που το απόγευμα της Δευτέρας είχαν εκκενωθεί προληπτικά (Μαυρομάτι Ιθώμης, Κροντήρι, Δανηλαίικα και Γκολέμι), γιατί οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά κι απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.
Στο πύρινο μέτωπο, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάνει στάχτη περίπου δύο χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελαιώνων, παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με «σύμμαχο» τη μείωση της έντασης των ανέμων επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά και να την κατασβέσουν.
 
Δευτέρα 25/8

Εκκενώθηκε το χωριό Μαυρομάτι Ιθώμης καθώς η φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στο χωριό Ζερμπίσια, μαίνεται ανεξέλεγκτη και μάλιστα απειλει και το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνες.

Άμεση ηταν η κινητοποίηση των αρχών που προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Μαυρομμάτι (Αρχαία Μεσσήνη) αλλά και των οικισμών Κροντήρι, Δανηλέικα και Γκολέμι.

Συνολικά με τη βοήθεια του δήμου και της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο περίπου 300 άτομα.

Επί τόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη με 64 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, τρία καναντέρ, πέντε pezetel και τρία ελικόπτερα. Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.

φωτό: tharrosnews.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"