Thumbnail
Ρεκορ πωλήσεων σημειώνει η εταιρεία

Τους λόγους για τους οποίους έγινε το πογκρόμ με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες ξεσπιτωμένους, στις φαβέλες της Βραζιλίας ώστε να πραγματοποιηθεί η γιορτή… των πολυεθνικών, μας υπενθυμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού αθλητικών ειδών Adidas.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Κώτση στο «ΒΗΜΑ» ως επίσημη χορηγός, προμηθευτής και κάτοχος αδείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, η Αdidas προμηθεύει την επίσημη μπάλα της διοργάνωσης και τον εξοπλισμό των στελεχών, των διαιτητών, των εθελοντών και των ball boys. Επιπλέον, εννέα ομάδες και περίπου 300 ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στη διοργάνωση, χρησιμοποιώντας προϊόντα Αdidas.

«Πετύχαμε ήδη τον στόχο των 2 δισ. ευρώ πωλήσεων στην κατηγορία του ποδοσφαίρου για το 2014» δηλώνει με ικανοποίηση ο κ. Χέρμπερτ Χάινερ, διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ.

Η Αdidas θα πουλήσει συνολικά πάνω από 8 εκατ. φανέλες, 1,5 εκατ. περισσότερες από τις 6,5 εκατ. που πούλησε τη χρονιά του παγκοσμίου κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το 2010. Ιδιαίτερα η φανέλα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ, καθώς ήδη έχουν πουληθεί πάνω από 2 εκατ. φανέλες, 30% περισσότερες από το προηγούμενο ρεκόρ του 2006.

Επίσης, οι φανέλες της Αργεντινής, του Μεξικό και της Κολομβίας έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. πωλήσεις η κάθε μία. Επιπλέον, η Αdidas θα πουλήσει περισσότερες από 14 εκατ. ποδοσφαιρικές μπάλες brazuca, την επίσημη μπάλα του FIFA World Cup 2014, περίπου 1 εκατομμύριο περισσότερες από το 2010 στη Νότιο Αφρική.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα έχει θετική επίδραση στις πωλήσεις του group στη Λατινική Αμερική. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του στην περιοχή φτάνοντας από τα 179 εκατ. ευρώ στα 1,575 δισ. ευρώ.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Herzogenaurach της Γερμανίας. Ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 50.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ το 2013 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 14,5 δισ. ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορεία
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Όλες/οι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 21 Μαΐου
Συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Όλες/οι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 21 Μαΐου
paidia_kids_kataskinoseis_aiora.jpg
Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών–μελών της ΔΟΕ
Η ΔΟΕ ενημερώνει για τις κατασκηνώσεις παιδιών που θα πραγματοποιηθούν τη θερινή περίοδο 2024
Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών–μελών της ΔΟΕ