Thumbnail
Αφιέρωμα: "Ενάντια σε αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας συνεχίζουμε ενωμένοι"

11 Ιουνίου, Τρίτη, λίγο πριν από τις 6μ.μ. ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το μαύρο στην ΕΡΤ, μετά και από την δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

Δύο ώρες μετά, το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έχει γεμίσει από κόσμο. Η Αγία Παρασκευή, τα κτήρια της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας δίνουν παλμό στον αγώνα ενάντια στο μαύρο, στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης διμοιρίες των ΜΑΤ, κατευθύνονται προς τις κεραίες προκειμένου να διακόψουν το σήμα ενώ κόβεται το αναλογικό σήμα. Δέκα λεπτά αργότερα τα ΜΑΤ μπαίνουν στον χώρο του Υμηττού και κλείνουν το σήμα

Οι εργαζόμενοι και πλήθος κόσμου περιφρουρεί το κτίριο, ενώ συναυλίες μέχρι τα πρωινά θα συνοδεύουν των αγώνα για όλες τις επόμενες μέρες - Ενα μεγάλο πανό στην ΕΡΤ γράφει: "Η ΕΡΤ ειναι και θα μείνει ανοιχτή"

Ο κόσμος φωνάζει "Εδω ΕΡΤ εδω Πολυτεχνείο"

Στις 12/06 ο κόσμος τραγουδάει "Πότε θα κάνει ξαστεριά" και όσοι ήταν εκεί, δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την εικόνα.

"Το Χαμένο σήμερα της Δημοκρατίας""

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος κατέγραψε με τον φακό του τις πρώτες αντιδράσεις στο λουκέτο που μπήκε στη δημόσια τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ "Το Χαμένο σήμερα της Δημοκρατίας" είναι γεγονός.

 

-[Η πρώτη μέρα της ελληνικής τηλεόρασης (23-02-1966 - BINTEO)]--


Μέσω του ertopen.com, συνεχίζουν να μεταδίδονται εναν χρόνο μετά, το Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα καθώς και 15 τοπικές ΕΡΑ όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3

Σήμερα ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ καλείται πανεργατική κινητοποίηση από  σύλλογους, σωματεία και φορείς στο ραδιομέγαρο. Ένα χρόνο μετα το μαύρο της κυβέρνησης στη δημόσια τηλεόραση, οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι νοσοκομειακοί και άλλοι κλάδοι, ενώνουν τη φωνή τους κόντρα στις συγχωνεύσεις, τις απολύσεις και τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υποδομών..

Η Ανακοίνωση αναφέρει : "ΞΑΝΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Στις 11 Ιούνη, τη μέρα που η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, γονείς και μαθητές, όλους τους πολίτες να βρεθούμε στους δρόμους κινηματικά, αγωνιστικά και απεργιακά.

Καλούμε σε πανεργατική συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30μμ έξω από τη Βουλή

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία  το βράδυ, στις 7μμ, έξω από την ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή

Καλούν:

ΠΟΣΠΕΡΤ – διοικητικοί ΕΚΠΑ – Απολυμένες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ -  Διακλαδικής Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ) –  Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ  με τη στήριξη του ΕΚΑ.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ καθώς επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, τις μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου, να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμια σωματείο να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση είτε με συνέλευση είτε με ΔΣ. Ήδη η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε στάση εργασίας για εκείνη την ημέρα και συμμετοχή. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλλουμε από τα κάτω την ενωμένη δράση των εργαζόμενων. Στηρίζουμε το κέντρο αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι καθαρίστριες και οι άλλοι διαθέσιμοι στην Καραγιώργη Σερβίας.

 


Οι ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των ΜΜΕ αποφάσισαν για σήμερα:

    - Την κήρυξη 4ωρης στάσης από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

    -  Την πραγματοποίηση στις 19:00 μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

    - Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.

    -  Καλούνται και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (κανάλια, ραδιοσταθμούς, διαδικτυακούς ιστότοπους) να «σταθούν αλληλέγγυοι στον αδιάκοπο και κρίσιμο αγώνα για την ενημέρωση», μεταδίδοντας ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις.

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
«PISA»: Ένας ακόμα τρόπος κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών
«Ήδη χάνονται διδακτικές ώρες σε πολλά σχολεία για να προετοιμαστούν οι μαθητές για την «ελληνική PISA», μένοντας πίσω στην ύλη και στο ευρύτερα...
«PISA»: Ένας ακόμα τρόπος κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών