Thumbnail
Τραγωδία στο Ελληνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 13χρονου αγοριού, που βρήκε τραγικό θάνατο στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό, δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο υπεύθυνος του Λούνα Παρκ δεν είχε δέσει τον πλαστικό κύλινδρο με σχοινιά στο έδαφος!

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου την Κυριακή βρήκε τραγικό θάνατο 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Συγκλονίζει η συνέχεια της κατάθεσής του

«Ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση δέκα μέτρων μακριά από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά και για να σταματήσω την μπάλα που κυλούσε στο έδαφος. Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη  μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της», ανέφερε ο πατέρας μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε του έκανε ένας κύριος τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Με τη σύζυγό μου πήγαμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου γνώρισαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης το δημοτικό συμβούλιο, αν και είχε πάρει ομόφωνη απόφαση για την έγκριση και την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, η εταιρία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Σχετικά με το τραγικό γεγονός του θανάτου 13χρονου αγοριού και του τραυματισμού 9χρονου κοριτσιού σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου μας, σε επίσκεψη που είχαμε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τη διάθεση να σταθούμε δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

Από όσο γνωρίζουμε διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν σχετικές ευθύνες.

Εμείς ως Δήμος, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε, είναι ότι:
1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.
3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.
4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο.Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ και των δύο υπαλλήλων στον χώρο.Όπως ανέφερε ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η 9χρονη  είναι "καλά" και η κατάστασή της "ελεγχόμενη"

Ο 13χρονος αδερφός της είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Υπενθυμίζουμε πως χτες σε Λούνα Παρκ στην Λεωφόρο Κύπρου, στο Ελληνικοό τραυματίστηκε θανάσιμα το 13χρονο αγοράκι καθώς έπαιζε  με την 9χρονη αδερφή του. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο του καναλιού Star, τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την τραγωδία με το 13χρονο αγόρι


 


.Όπως δήλωσε χτες Κυριακή, στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας, όταν το αγοράκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, άλλα δεν τα κατάφεραν.
Η αδελφή του φέρει θλάση στον πνεύμονα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και είναι σε καλή επικοινωνία με το περιβάλλον όπως είπε ο κ. Παπασάββας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα αδέρφια έπαιζαν μέσα σε πισίνα με φουσκωτές μπάλλες και ξαφνικά ο δυνατός αέρας σήκωσε τις μπάλλες με τα παιδιά τα οποία μετά χτύπησαν πιθανότατα πάνω σε τοίχο.

Φωτογραφίες από το μέρος του ατυχήματος

Αυτήν είναι η πισίνα που σκοτώθηκε το αγοράκι

(Πηγή φωτογραφιών: newsit.gr)
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα