Thumbnail

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει τις συστάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα φάρμακα, αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί, κατά τη μαραθώνια γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο.

Την ημέρα ψήφισης, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή και μία επιτροπή θα επιδιώξει να μπει στο κοινοβούλιο για να καταθέσει ψηφίσματα και να συναντηθεί με βουλευτές.

«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου τους και προειδοποιούν τους βουλευτές ότι τα 11.000 φαρμακεία της χώρας θα μετατραπούν σε 11.000 εκλογικά τμήματα κατά του οποιουδήποτε ψηφίσει άρθρο ή άρθρα του νόμου που θα περιλαμβάνουν αλλαγές βασισμένες στην έκθεση του ΟΟΣΑ. Όπως υποστηρίζουν, σε αυτή την περίπτωση θα βγάλουν φυλλάδια και αφίσες στην εκλογική περιφέρεια των βουλευτών με σκοπό τη μη επανεκλογή τους.

Τα μεγάλα «αγκάθια» για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπως προέκυψαν κατά την πολύωρη γενική συνέλευση είναι τρία: η πολιτική στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και οι ενδεχόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Πηγή: skai.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατός
ΥΠΕΘΑ: «Καμία εξαπάτηση – πραγματικές αυξήσεις για όλα τα στελέχη»
Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί μειώσεων στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι αλλάζει σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ
ΥΠΕΘΑ: «Καμία εξαπάτηση – πραγματικές αυξήσεις για όλα τα στελέχη»
Γιώργος Μαζωνάκης
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»
Δημόσια παρέμβαση για τον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 και τη φημολογούμενη δωρεά των 20.000 ευρώ – «Η αλήθεια πρέπει να λέγεται»
Λιάγκας «αδειάζει» τα δημοσιεύματα για Μαζωνάκη: «Δεν κατατέθηκε στον τηλεμαραθώνιο ούτε ένα ευρώ»
Άρης Μουγκοπέτρος
Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος – «Δεν μπορώ να μιλήσω» δήλωσε μετά την αθώωσή του
Η απόφαση του Δικαστηρίου Τρίπολης και οι πρώτες συγκινημένες αντιδράσεις του γνωστού μουσικού μετά την αθώωσή του
Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος – «Δεν μπορώ να μιλήσω» δήλωσε μετά την αθώωσή του