Thumbnail
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στους Οργανισμούς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με περίπου 130 εργαζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι μικρότεροι.

"Λουκέτο" σε 12 οργανισμούς του Δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα προανήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του Star και "στον ενικό" ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στους Οργανισμούς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με περίπου 130 εργαζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι μικρότεροι.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι υπόλοιποι οργανισμοί, είπε ωστόσο ότι θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο εντός της εβδομάδας, προκειμένου ο αριθμός αυτός να περιληφθεί στο μνημονιακό στόχο των 4.000 απολύσεων του 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο αριθμός αυτός θα καλυφθεί από τους 2.500 απολυμένους της πρώην ΕΡΤ, 1000 υπαλλήλους που εμπίπτουν σε πειθαρχικές και ιατρικές περιπτώσεις αλλά και εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) που, όπως είπε, «ελπίζει να κλείσει μέχρι αύριο» (σ.σ. την Τρίτη).

Περιμένοντας το δεύτερο κύμα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου και θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα τον επόμενο χρόνο που θα προκύψει  από την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ:  «Εκεί δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρχει κάποιο κλείσιμο αλλά θα υπάρχει συρρίκνωση προσωπικού», τόνισε ο υπουργός.

H aftodioikisi.gr είχε δημοσιοποιήσει πρόσφατα λίστα με 31 οργανισμούς του Δημοσίου με κάτω από 130 υπαλλήλους, ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι 12 οργανισμοί που θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 του Δεκεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι, μετά την άτυπη παράταση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

(Πηγή: Aftodioikisi.gr)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ πρόγραμμα voucher
Καλοκαίρι με νέο voucher 2000€ σε χιλιάδες άνεργους σ' όλη την Ελλάδα
Το επίδομα μέσω VOUCHER της ΔΥΠΑ αυτή την φορά είναι ιλιγγιώδες! 2000 ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους με μία μόνο αίτηση αρκεί να προλάβετε! Και...
Καλοκαίρι με νέο voucher 2000€ σε χιλιάδες άνεργους σ' όλη την Ελλάδα
Ανδρέας Φλώρος Πρύτανης Ιόνιου Πανεπιστημίου
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο πρύτανης κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Λυκείου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης
Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Κεντρικός Ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο πρύτανης κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Λυκείου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης