Thumbnail
Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΕΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει τις κινητοποιήσεις - και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων - έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Σκληραίνουν τη στάση τους έναντι του υπουργείου Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΕΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει τις κινητοποιήσεις - και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων - έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας θεωρεί ότι η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ευελπιστούσαν πως στη δημόσια διαβούλευση θα υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα:

'Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς στο τραπέζι της διαμεσολάβησης, θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, 'βλέπε απορρύθμισης', που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας.

Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας'.

Πρόγραμμα

Η ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει το κόμμα της ΝΔ για ασυνέπεια:

'Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25 - 30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του;

Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων'.

Πηγή: iatronet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekptoseis.jpg
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
Θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου - Τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
mprokolo
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
Το μπρόκολο θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά, όμως ο τρόπος που το προετοιμάζουμε και το μαγειρεύουμε μπορεί να καθορίσει αν θα...
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα