Thumbnail
Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΕΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει τις κινητοποιήσεις - και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων - έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Σκληραίνουν τη στάση τους έναντι του υπουργείου Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΕΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει τις κινητοποιήσεις - και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων - έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας θεωρεί ότι η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ευελπιστούσαν πως στη δημόσια διαβούλευση θα υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα:

'Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς στο τραπέζι της διαμεσολάβησης, θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, 'βλέπε απορρύθμισης', που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας.

Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας'.

Πρόγραμμα

Η ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει το κόμμα της ΝΔ για ασυνέπεια:

'Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25 - 30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του;

Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων'.

Πηγή: iatronet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα