Thumbnail
O υπουργός σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν.

Ο Ά. Γκουρία είχε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια είδε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία αποτελεί ένα ακόμα μελανό στίγμα και στο νέο success story που προσπαθεί να αφηγηθεί ο Αντ. Σαμαράς.

Από το 2015 η ανάπτυξη και τα όποια "αποτελέσματα", δηλώνει ο Άνχελ Γκουρία προκαλώντας τον "εκνευρισμό" του Γ. Στουρνάρα

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση των 325 σελίδων του ΟΟΣΑ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο δημόσιο χρέος. Ο οργανισμός προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα φτάσει το 2020 στο 157% του ΑΕΠ εξαιτίας της ύφεσης και της μεγάλης μείωσης του πληθωρισμού έναντι πρόβλεψης της τρόικας 124% του ΑΕΠ για την ίδια χρονιά. Επιπλέον ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το 2014 θα είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά ύφεση για την Ελλάδα στο 0,4% και υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2015 και θα ανέλθει στο 0,6%.

Ο ΟΟΣΑ παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ενα νεοφιλελεύθερο "μανιφέστο μεταρρυθμίσεων" με 329 προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομίας και τη μείωση των τιμών...

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται στην έκθεση είναι η αλλαγή του χρονικού ορίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων και η δυνατότητα λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, παρεμβάσεις προτείνονται στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ προβλέπουν μεταξύ άλλων:

• Συνέχιση των περικοπών και των δημοσιονομικών μέτρων όπως έχουν σχεδιαστεί

• Κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

• Μείωση συντάξεων

• Παρεμβάσεις στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας

• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

«Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε το 80% των προτάσεων» έσπευσε να δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας: «Θα το πράξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν.

«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος», δήλωσε ο κ. Άνχελ Γκουρία, μετά από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αν κρίνουμε από τις προτάσεις δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει ζωή μετά το χρέος. Το ερώτημα είναι για ποιους. Προφανώς όχι για τους φτωχούς και ασθενέστερους οικονομικά, όχι για τον κόσμο της εργασίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
Υπουργική απόφαση καθορίζει διαδικασία επιλογής Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και...
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
Εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλουν την κυβερνητική επίσκεψη ως επικοινωνιακή προπαγάνδα – «Απαιτούνται λύσεις, όχι βιτρίνες»
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
καιρός βροχές
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;
​​​​​​​Η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα, η έλλειψη στρατηγικής και ο φόβος της καινοτομίας κρατούν την Ελλάδα πίσω στη νέα τεχνολογική εποχή
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;