Thumbnail
Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Ο καιρός όλη την εβδομάδα

Πολύ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στην Αττική εξαιτίας της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

 
Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής δεν σταμάτησαν να χτυπούν από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, αλλά και από κατοίκους σπιτιών που πλημμύρισαν.
 
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα δέχθηκε η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες.
 
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, που είχαν διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων.
 
 
 
 
Πρόγνωση καιρού:
 
Βροχερή αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα, καθώς ο καιρός χαλάει σταδιακά από τα βορειοδυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας και ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 και τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ.
 
Πιο συγκεκριμένα
 
Θα επιμείνει ο βροχερός καιρός και την Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες.
 
 
Ειδικότερα, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Στη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 
 
Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στην βόρεια Κρήτη θα φθάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν παρωδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη είναι πιθανό τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχιστούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.
 
Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Βαθμιαία και από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.
 
Την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Το Σάββατο, τέλος, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υποψήφια συμπληρώνει το μηχανογραφικό
Πανελλήνιες 2026: Πόσα Τμήματα θα περιλαμβάνει το κάθε Επιστημονικό Πεδίο
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2ο Επιστημονικό Πεδίο διαθέτει 81 τμήματα που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτό, καθιστώντας το το πεδίο με τον μεγαλύτερο...
Πανελλήνιες 2026: Πόσα Τμήματα θα περιλαμβάνει το κάθε Επιστημονικό Πεδίο
καιρός βροχές
Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί να πάρετε σήμερα Πέμπτη ομπρέλα; Τι αναμένεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;
Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή
Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί να πάρετε σήμερα Πέμπτη ομπρέλα; Τι αναμένεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;
atm_trapeza
Επίδομα παιδιού Α21: Τι αλλάζει, τι μένει και ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν
Γιατί «παγώνουν» μεγάλες αυξήσεις και περιουσιακά κριτήρια – Όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές σε δόσεις και εισοδηματικά όρια
Επίδομα παιδιού Α21: Τι αλλάζει, τι μένει και ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν
pethane_4.jpg
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος για την απώλεια του Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου
Ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, σύντροφος του Νίκου Τεμπονέρα, τυπικός και ουσιαστικός εκπρόσωπος της γενιάς του, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των...
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος για την απώλεια του Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου