Thumbnail
Ρεπορτάζ : Μαρία Λούκα

Το ΨΝΑ έχει την θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κωστή Παρασχάκη και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Στον απόηχο του σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που αποκάλυψε ακόμα και στους πλέον «αδαείς» τη εγκληματική φύση του νεοναζιστικού μορφώματος, συνδέονται σταδιακά τα κομμάτια του παζλ που σχετίζονται με τη δολοφονική της δράσης και η διείσδυση της σε μια σειρά από κρατικές θέσεις ακόμα και στους πλέον ευαίσθητους τομείς, όπως είναι αυτός της ψυχικής υγείας.  

Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κωστή Παρασχάκη και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται κάποιον «αφελή» οπαδό αλλά για στέλεχος της οργάνωσης και νοσταλγό της χιτλερικής Γερμανίας αλλά της ελληνικής χούντας.

 
  Ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Λασιθίου. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου αναπολεί τα «πέτρινα χρόνια» της χούντας.  
 
Επιπλέον σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο ΨΝΑ, ο συγκεκριμένος χορηγούσε αφειδώς πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, άγνωστο σε ποιους και με ποιους όρους. Μεταξύ των «καθηκόντων» του κουράρει και τη γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμιδα Σκορδέλη, δίνοντάς της πιστοποιητικά προκειμένου να παίρνει αναβολές για τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος της.
 
  Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται σε μια τόσο λεπτή θέση στέλεχος μορφώματος που τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων;   Ο ψυχίατρος και μέλος της Συσπείρωσης για την ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΨΝΑ θέτει ένα αφοπλιστικό ερώτημα: Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»;  
 
Η επιστολή του κ Μεγαλοοικονόμου καταλήγει ως εξής: «Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου.»     
 
Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Internet Of Things
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
Από τα έξυπνα σπίτια και τις πόλεις, μέχρι τη βιομηχανία και την υγεία, το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι...
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι