Thumbnail
Η μεγάλη συναυλία της ΕΡΤ έστειλε μήνυμα αγώνα

H ΕΡΤ είναι ζωντανή, η ΕΡΤ είναι ακόμα εδώ". Αυτό το μήνυμα έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τρεις μήνες μετά το μαύρο που έριξε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ το προαύλιο του Ραδιομεγάρου γέμισε ασφυκτικά, θυμίζοντας τις μέρες του Ιουνίου, όπως συζητούσαν στα πηγαδάκια. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των εργαζομένων, που τρεις μήνες τώρα συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονική ροή προγράμματος, υπήρξε εντυπωσιακή, αφού έως αργά το βράδυ κόσμος ανέβαινε τη Μεσογείων αναγκάζοντας την τροχαία να την κλείσει.

 
Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες έδωσαν το παρών στη μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Θ. Μικρούτσικος, Χρ. Θηβαίος, Ν. Μαυρουδής, Υπόγεια Ρεύματα, Γ. Νέγκα, Α. Μάνου, Ν. Μποφίλιου, Β. Λέκκας, Encardia, Φ. Δεληβοριάς και δεκάδες άλλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τη διοργάνωση ενός "μικρού Woodstock", όπως το χαρακτήριζαν.
 
Ήταν όλοι εκεί, όσοι πέρασαν νύχτες στην περιφρούρηση του Ραδιομεγάρου και όσοι έδωσαν χρώμα στην αλληλεγγύη στον αγώνα για τη δημόσια τηλεόραση, βρέθηκαν ξανά, αποφασισμένοι να ξαναπιάσουν το νήμα μπροστά στους νέους αγώνες. Καθώς ο αγώνας στη ΕΡΤ δεν είναι αποκομμένος από τους αγώνες των εργαζομένων, ιδιαίτερο στίγμα έδωσαν καθηγητές και δάσκαλοι, με σημαίες της ΟΛΜΕ να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος.
 
"Ο κόσμος μάς έχει δείξει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα" σχολίαζαν οι εργαζόμενοι, που αφιέρωσαν τη συναυλία στον Αχιλλέα Παναγούλη. Δεν έλειψαν και οι υπαινιγμοί για το "αστείο σκηνικό" της ΔΤ του Π. Καψή, μια τηλεόραση που "δεν την βλέπει κανείς", όπως έλεγαν. Ο παλμός και η διάθεση του κόσμου που ανέβηκε χθες στην Αγ. Παρασκευή έδωσαν μια σαφή υπόσχεση. "Αυτός ο χειμώνας ανήκει στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, ήρθε η ώρα για την ανατροπή".

Ραπανάκης Σπύρος - Η ΑΥΓΗ, 12/9/2013

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητες
ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές μετατρέπουν ιδέες σε πράξη - 3D εκτύπωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
«Οι μαθητές σχεδίασαν και εκτύπωσαν, χρησιμοποιώντας 3D printer, ανάγλυφα έργα με περιβαλλοντικά μηνύματα, τα οποία θα βαφτούν και θα τοποθετηθούν σε...
ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές μετατρέπουν ιδέες σε πράξη - 3D εκτύπωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
ντανταδες
Επιδότηση για φύλαξη παιδιών: Ευκαιρία για εισόδημα έως 1.500 ευρώ τον μήνα
Πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» από τον Μάρτιο – Ποιοι δικαιούνται voucher και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Επιδότηση για φύλαξη παιδιών: Ευκαιρία για εισόδημα έως 1.500 ευρώ τον μήνα
κολλεγιο
Το 23ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών φιλοξένησε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο
Περίπου 350 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Β. Ελλάδας καθώς και 50 εκπαιδευτικοί συνοδοί, έλαβαν μέρος στο τριήμερο συνέδριο
Το 23ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών φιλοξένησε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο