Thumbnail
Όπως εξήγησε ο υπουργός, η Συρία συναίνεσε στην ρωσική πρόταση επειδή κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.

Η Δαμασκός έκανε δεκτή την ρωσική πρόταση στα πλαίσια της οποίας το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα τεθεί υπό διεθνή έλεγχο, ώστε να αποφευχθεί πιθανό χτύπημα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον Ρώσο Υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στη Δούμα, τη ρωσική κάτω βουλή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η Συρία συναίνεσε στην ρωσική πρόταση επειδή κάτι τέτοιο θα εξουδετέρωνε τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.

Προηγουμένως, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλαστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.

Δεσμευόμενος προς τους δημοσιογράφους ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παραουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα, ο Λαβρόφ υποστήριξε νωρίτερα ότι η χθεσινή πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΕΘΝΟΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη
Πανελλήνια σχολική έκθεση του ΙΕΠ: «Μεγαλώνοντας σε έναν κόσμο με Τεχνητή Νοημοσύνη»
Μαθητές από όλη την Ελλάδα «συναντούν» την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από δημιουργικές δράσεις
Πανελλήνια σχολική έκθεση του ΙΕΠ: «Μεγαλώνοντας σε έναν κόσμο με Τεχνητή Νοημοσύνη»
Light
Οργή για το μισαναπηρικό παραλήρημα του Light - ΕΣΑμεΑ «Να απαγορευτεί αυτός ο οχετός»
Παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και του εισαγγελέα ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Οργή για το μισαναπηρικό παραλήρημα του Light - ΕΣΑμεΑ «Να απαγορευτεί αυτός ο οχετός»
Μαρφίν
Marfin: Δεκαπέντε χρόνια από τo ατιμώρητο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας
«Ο απόλυτος τρόμος, σκεφτόμουν ότι στην επόμενη ανάσα θα πέσω κάτω» – Συγκλονίζει η γυναίκα στο μπαλκόνι περιγράφοντας τι συνέβη στις 5 Μαΐου 2010
Marfin: Δεκαπέντε χρόνια από τo ατιμώρητο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας