Κοινωνία 0

Στον Εισαγγελέα επειδή απέτρεψαν την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου παραπέμπονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου επειδή απέτρεψαν την εθελοντική αιμοδοσία που είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η «Χρυσή Αυγή» και η οποία καλούσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Απαντώντας ο σύλλογος εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος τονίζει ότι προέβει σε αυτή την ενέργεια καθώς, «έλαβε υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ζητούσαν από το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής».

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης στην Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και στις διωκτικές αρχές της Σάμου που, «αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαραχτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 
Πηγή: AMΠE
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία