Thumbnail
Την απόφαση επιστροφής της δωρεάς των 5.000 που δέχτηκε από τη Χρυσή Αυγή, ανακοίνωση η ΜΚΟ Αρκτούρος, μετά από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, όταν αυτή ανακοινώθηκε. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μία αμιγώς ελληνική, περιβαλλοντική, μη κυβερνητική και με απόλυτη διαφάνεια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, με έργο πολυετές, υπαρκτό, αποτελεσματικό, ουσιώδες, αναγκαίο και πανελλαδικό, διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων.

Πρόσφατα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης.

 
Παρά την ανταπόκριση ελλήνων και ξένων πολιτών, για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και των κατεστημένων επιλογών της, το φυσικό περιβάλλον εξακολουθεί δυστυχώς να αποτελεί «είδος πολυτελείας» ή αντικείμενο προς αλόγιστη εκμετάλλευση που δεν έχει ανάγκη από προστασία ούτε δικαίωμα για ενίσχυση και υποστήριξη.
 
Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα.
 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες.
 
Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση πολιτών, εταιριών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αυτή τη φορά, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή.
Λογαριασμός ενίσχυσης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 210/48106351.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ θα βρείτε στο www.arcturos.gr".
 
Πηγή: ertopen.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή