Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νίκος Κουνενής

Σαμαρκεδίκογλου, ζιγκ χάιλ!

(Μέρες του ’41 στα δημόσια μέσα ενημέρωσης)

 του Νίκου Κουνενή

   Ο βόμβος που ακούστηκε στο ραδιόφωνο, το σκοτάδι που έπεσε στις τηλεοπτικές οθόνες επαναλαμβάνουν, διόλου τυχαία, την αντίστοιχη πρακτική των ναζί τότε που εισέβαλλαν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, που έλεγε και ο Μαρξ, αλλά σαν τραγωδία, με βασικά συστατικά της την πλήρη κατάργηση του Συντάγματος και των ελάχιστων, έστω, δημοκρατικών εγγυήσεων που μέχρι πρότινος παρείχε το ούτως ή άλλως βαθύτατα ταξικό πολιτικό σύστημα. Ούτε οι χούντες, οι δικές μας αλλά και αυτές των άλλων χωρών δεν αποτόλμησαν μια τέτοια φαιά, εμετική πράξη, όπως η απόφαση του ακροδεξιού μορφώματος που κυβερνά αυτή τη χώρα, με τη συναίνεση των δυο εταίρων του που με την πλήρη μέχρι σήμερα συναίνεσή τους επέτρεψαν την πλήρη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, ως προυπόθεση για την φτωχοποίηση, σε βαθμό εξόντωσης, της έμψυχης συνιστώσας της, του λαού. Οι γκαιμπελικού ύφους και περιεχομένου δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, για την αυθαίρετη, αντισυνταγματική, και μη διαθέτουσα καν τη δεδηλωμένη πλειοψηφία πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας η ΕΡΤ κλείνει για να μετατραπεί σύντομα σε νέα, ασφυκτικά ελεγχόμενη, ΥΕΝΕΔ, αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές.

   Η ΕΡΤ δεν είναι δική τους, δική μας είναι. Εμείς την πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, εμείς τη βλέπουμε, εμείς αναγνωρίζουμε σ’ αυτήν την ουσία, την –όποια, περιορισμένη οπωσδήποτε, αλλά ασύγκριτα μεγαλύτερη από τα ιδιωτικά παπαγαλοκανάλια- πολυφωνία, τον πολιτισμό που προσφέρει.

   Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ, φαιόχρωμα κοράκια. Όλοι στην αγώνα για την άμεση επαναλειτουργία της, την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την άμεση ανατροπή της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και των απεχθών πολιτικών εκφραστών της, των συναποτελούντων την τρόικα εσωτερικού. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.   

[email protected]

Πηγή: TVXS

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες