Thumbnail

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας


Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αττικής και του Συλλόγου Πειραιά, ωστόσο απέβη άκαρπη, καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού επί των αιτημάτων τους και συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την εξόφληση των οφειλών καθώς και για την ισχύ έως το τέλος του έτους των όρων της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών, κάτι όμως που δεν πήρε.

Την Τετάρτη συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου με πρόταση από τον κ. Λουράντο, τη συνέχιση της κινητοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, δήλωσε ότι δίνει πίστωση χρόνου στο υπουργείο έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, υιοθετώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Την αυτονομία των εκπροσώπων των φαρμακοποιών στη λήψη αποφάσεων στη γενική συνέλευση του κλάδου και τον κεντρικό ρόλο της συνέλευσης του ΠΦΣ επισημαίνει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Οι αντιπρόσωποι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενοι, ούτε έρχονται στη συνέλευση με προειλημμένες αποφάσεις και ούτε μπορούν να δεσμευτούν από όποιες αποφάσεις έχουν προηγηθεί της κορυφαίας διαδικασίας που είναι η γενική συνέλευση του ΠΦΣ».

Πηγή: ΑΜΠΕ - ΕΘΝΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΗ 1.jpg
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες
Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste,...
Προσοχή! Τεράστια απάτη σε e-shop με αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ από εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους καταναλωτες
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Το «μενού» των Πανελλαδικών 2024: Τι θα φάνε και θα πιούν οι 1390 εκπαιδευτικοί-μέλη των επιτροπών για τις Πανελλήνιες
Για την τροφοδοσία των επιτροπών προβλέπεται να διατεθεί μέγιστο συνολικό ποσό των είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ (27.000,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α....
Το «μενού» των Πανελλαδικών 2024: Τι θα φάνε και θα πιούν οι 1390 εκπαιδευτικοί-μέλη των επιτροπών για τις Πανελλήνιες