Ελληνική Αστυνομία, ΕΛΑΣ
Σχέδιο «Θωράκιση» στην Αττική: 1.400 νέες προσλήψεις και σχέδιο για 1.896 μόνιμες προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Με 1.400 νέες προσλήψεις ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) στην Αττική, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από το βήμα της ετήσιας εκδήλωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο Υπουργός παρουσίασε έναν οδικό χάρτη 1.400 προσλήψεων, που αναμένεται να αλλάξει το πρόσωπο της δημόσιας ασφάλειας εντός του 2026.

Το πλάνο στελέχωσης δεν αφορά μόνο τη γενική αστυνόμευση, αλλά επικεντρώνεται στρατηγικά στη νευραλγική «ραχοκοκαλιά» της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή τα Αστυνομικά Τμήματα και τις υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος.

Το χρονοδιάγραμμα για 1.400 προσλήψεις στην ΕΛΑΣ

Η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με νέες προσλήψεις στην Αττική θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή απορρόφηση και εκπαίδευση του νέου προσωπικού:

  • Α' Φάση (Άνοιξη 2026): Τοποθέτηση των πρώτων 600 αστυνομικών στην «πρώτη γραμμή» των Αστυνομικών Τμημάτων.

  • Β' Φάση (Φθινόπωρο 2026): Ολοκλήρωση του σχεδιασμού με επιπλέον 800 στελέχη, τα οποία θα επανδρώσουν ειδικές Διευθύνσεις και τμήματα εξιχνίασης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στόχος του Υπουργείου, όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι «να ενισχύσουμε και το τελευταίο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής», δημιουργώντας μονάδες που θα είναι «πλήρη, επαρκή σε προσωπικό και αξιότιμα».

Πέρα από τις προσλήψεις, ο Υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη βελτίωσης των βιοτικών συνθηκών των ένστολων, ανακοινώνοντας πως το 2026 θα είναι έτος έμφασης στο εισόδημα του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε πως «σε λίγες μέρες θα καταβληθεί το επίδομα διοίκησης σε όλους όσοι το δικαιούνται», μια κίνηση που αναμένεται να προσφέρει άμεση οικονομική ανάσα σε χιλιάδες στελέχη, βάσει της πρόσφατης υπουργικής απόφασης.

Εκτός ΑΣΕΠ: 1.896 μόνιμες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια του ευρύτερου Προγραμματισμού Προσλήψεων 2026, που προβλέπει συνολικά 1.860 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.896 νέες μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2026, σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό προσλήψεων που δημοσιοποίησε πρόσφατα το alfavita.gr.

Η πλειονότητα των νέων προσλήψεων αναμένεται να καλυφθεί από αποφοίτους της Σχολής της ΕΛΑΣ, οι οποίοι εισάγονται στο Σώμα μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες για τις 1.896 μόνιμες θέσεις, σύμφωνα με τον πίνακα του alfavita.gr, είναι οι εξής:

ΦορέαςΕργασιακή σχέσηΚατηγορία ΕκπαίδευσηςΚλάδοςΕιδικότηταΘέσεις
ΕΛΑΣΜόνιμοι ΠΕΔιοικητικού-ΟικονομικούΔιοικητικού (Νομικών)3
ΕΛΑΣΜόνιμοι ΠΕ Διοικητικού-ΟικονομικούΔιοικητικού-Οικονομικού5
ΕΛΑΣΜόνιμοι ΠΕΔιοικητικού-ΟικονομικούΟικονομικού2
ΕΛΑΣΜόνιμοι ΠΕΠληροφορικήςΠληροφορικής (Sofware-Hardware)2
ΕΛΑΣΜόνιμοιΠΕΣτατιστικώνΣτατιστικών1
ΕΛΑΣΜόνιμοιΠΕΔόκιμων ΥπαστυνόμωνΔόκιμων Υπαστυνόμων50
ΕΛΑΣΜόνιμοιΤΕΔιοικητικού-ΛογιστικούΔιοικητικού-Λογιστικού4
ΕΛΑΣΜόνιμοιΤΕΔόκιμων Αστυφυλάκων Δόκιμων Αστυφυλάκων 900
ΕΛΑΣΜόνιμοιΤΕ ΜηχανικώνΗλεκτρολόγων Μηχανικών1
ΕΛΑΣΜόνιμοιΤΕΜηχανικώνΠολιτικών Μηχανικών2
ΕΛΑΣΜόνιμοιΆνευ Κατηγορίας ΕκπαίδευσηςΕιδικοί Φρουροί 926

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμτσι
Καρδιά: Ποια «υγιεινά» τρόφιμα Αυτά τα δημοφιλή τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν την πίεση και το σάκχαρο
Πέντε υγιεινά τρόφιμα μπορεί να επιβαρύνουν την καρδιά, προειδοποιούν οι καρδιολόγοι
Καρδιά: Ποια «υγιεινά» τρόφιμα Αυτά τα δημοφιλή τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν την πίεση και το σάκχαρο
ekav
Τραγωδία στην Εγνατία: Δύο νεκροί σε διπλό δυστύχημα κοντά στη Δωδώνη
Τρομακτικό τροχαίο με 2 νεκρούς στην Εγνατία Οδό λίγο μετά τον κόμβο της Δωδώνης – Το ένα θύμα παρασύρθηκε από άλλο όχημα
Τραγωδία στην Εγνατία: Δύο νεκροί σε διπλό δυστύχημα κοντά στη Δωδώνη