ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Ξεκινούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55+ ετών

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των ανέργων της πληθυσμιακής ομάδας που αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς από ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, όπως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς της Κεντρικής Διοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Μετά την κάλυψη των 26.500 θέσεων που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται φτάνοντας τις 32.500 θέσεις, σε όλη την επικράτεια. Ο προϋπολογισμός των νέων θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 108 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι δαπάνες για το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 750 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

  • Δυνητικοί ωφελούμενοι είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 55 ετών και άνω
  • Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όσοι πληρούν το ηλικιακό όριο μπορούν να συμπληρώσουν τις ημέρες ασφάλισης που απαιτούνται για την συνταξιοδότησή τους
  • Οι δικαιούχοι φορείς μπορούν να αιτηθούν κατ’ ανώτατο όριο πλήθος θέσεων ίσο έως το 15% του μόνιμου προσωπικού τους, διασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδειας
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Η Υπουργός επεσήμανε ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Η συναυλία θα προσφέρει μια συναρπαστική βραδιά με ποικίλα παραδοσιακά τραγούδια και χορωδιακή μουσική από διαφορετικούς συνθέτες και πολλές εποχές,...
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη