ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Ξεκινούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55+ ετών

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των ανέργων της πληθυσμιακής ομάδας που αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς από ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, όπως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς της Κεντρικής Διοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Μετά την κάλυψη των 26.500 θέσεων που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται φτάνοντας τις 32.500 θέσεις, σε όλη την επικράτεια. Ο προϋπολογισμός των νέων θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 108 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι δαπάνες για το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 750 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

  • Δυνητικοί ωφελούμενοι είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 55 ετών και άνω
  • Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όσοι πληρούν το ηλικιακό όριο μπορούν να συμπληρώσουν τις ημέρες ασφάλισης που απαιτούνται για την συνταξιοδότησή τους
  • Οι δικαιούχοι φορείς μπορούν να αιτηθούν κατ’ ανώτατο όριο πλήθος θέσεων ίσο έως το 15% του μόνιμου προσωπικού τους, διασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»
Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη και Παύλου Μαρινάκη στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για το πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»
Σοφία Ζαχαράκη: «Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση»
ιονιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία
ρουμανία
Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία: Καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουσης του βαν οπαδών του ΠΑΟΚ (Σκληρό βίντεο)
Βίντεο από τη μοιραία σύγκρουση βαν οπαδών του ΠΑΟΚ με νταλίκα – Αναφορές για επτά νεκρούς
Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία: Καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουσης του βαν οπαδών του ΠΑΟΚ (Σκληρό βίντεο)