προεδρος ασεπ
Έρχονται 5.000 θέσεις εργασίας για επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και 2.000 νέες θέσεις στην Υγεία

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, προμηνύοντας 7.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024, με γραπτούς διαγωνισμούς αλλά και με σύστημα μοριοδοτήσεων.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στις διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων τονίζοντας ότι σκοπός του φορέα είναι να πραγματοποιηθεί η έκδοσή με ταχύτερους ρυθμούς, κάτω από τον χρόνο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μέσα στο τρέχον έτος πρόκειται να εκδοθούν νέοι διαγωνισμοί για 7.000 νέες θέσεις οι οποίοι θα αφορούν τόσο ένα μέρος των επιτυχόντων του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, όσο και νέους υποψήφιους που θα στελεχώσουν θέσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι δύο διαγωνισμοί που θα αφορούν αποκλειστικά τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, με συνολικά 5.000 θέσεις εργασίας, αναμένεται να εκδοθούν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr, από το φθινόπωρο. Θα αφορούν 1.500 προσλήψεις υποψηφίων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.500 προσλήψεις από απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Στον προγραμματισμό αυτό έρχονται να προστεθούν και ακόμη 2.000 νέες προσλήψεις που θα αφορούν στην Υγεία, μέσω συστήματος μοριοδότησης, δηλαδή χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι προσλήψεις αυτές παραμένουν στο «συρτάρι» των αρμόδιων υπουργείων, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσταλεί τόσο από τα ίδια, όσο και από τους φορείς της υγείας, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται η Αρχή για να επεξεργαστεί τις προκηρύξεις, τη στιγμή μάλιστα που προηγούνται και χιλιάδες συμβασιούχοι στην Υγεία (περίπου 1.500), οι οποίοι περιμένουν να μονιμοποιηθούν μέσω των προκηρύξεων που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα (5Κ/2023 και 2Κ/2024).

Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ενημέρωσε και για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης με αριθμό 7Κ/2022, η οποία αφορά την κάλυψη 3.720 μόνιμων θέσεων σε φορείς της Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, εντός της επόμενης εβδομάδας και το αργότερο έως το τέλος της, τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής.

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio_paideias.jpg
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025
Τι θα γίνει με τις σχολικές βιβλιοθήκες - Ποια λογοτεχνικά βιβλία θα εισαχθούν στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο τη νέα σχολική...
Πιερρακάκης: Ποια βιβλία θα διαβαστούν ανά βαθμίδα στο σχολείο το α΄εξάμηνο του 2025
biden.jpg
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας – Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ