τραπέζι εργασίας, υπολογιστές
Τι αλλάζει σε 8 ΔΕΚΟ

Το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της πρώην Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ελαστικοποίηση των αμοιβών, των προσλήψεων καθώς και των απολύσεων σε οκτώ ΔΕΚΟ του Υπερταμείου, το οποίο θα συγχωνεύσει ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, την επιστράτευση και της ΕΤΑΔ για την επίλυση του στεγαστικού και τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμά του Ελεύθερου Τύπου.

Οι αλλαγές

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, θα γίνουν συνολικά πέντε παρεμβάσεις με στόχο οι δημόσιες επιχειρήσεις να προσφέρουν καλής ποιότητας υπηρεσίες τους πολίτες. Ο κ. Χατζηδάκης, εκτός από τη γενικότερη προσπάθεια, επικεντρώθηκε κυρίως στη διάσωση των ΕΛΤΑ και το «συμμάζεμα» των εταιριών συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Συγκεκριμένα:

  1. Οι διοικήσεις θα εμπλουτισθούν με στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, με βάση τυπικά προσόντα και πραγματική εμπειρία, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ.
  2. Οι προσλήψεις στις επιχειρήσεις θα επιταχυνθούν με το περιορισμό του ελέγχου νομιμότητας από τον ΑΣΕΠ μόνο εκ των προτέρων. Αυτό θα απαλείψει την καθυστέρηση τυχόν προσφυγών που γίνονται εκ των υστέρων, οι οποίες καθυστερούν τις τοποθετήσεις νέου προσωπικού.
  3. Οι αμοιβές για τα ΕΛΤΑ και όλες τις ΔΕΚΟ εκτός Γενικής Κυβέρνησης απελευθερώνονται. Για όσες θυγατρικές βρίσκονται εντός της Γενικής Κυβέρνησης όπως για παράδειγμα οι συγκοινωνιακές εταιρίες του λεκανοπεδίου (ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του ΟΣΤ Υ και ΣΤΑΣΥ) θα ισχύει το μισθολόγιο του ΕΦΚΑ.
  4. Λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων στις ΔΕΚΟ χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών, για να διευκολύνονται οι αποχωρήσεις ακατάλληλων υπαλλήλων που σήμερα εκκρεμούν για χρόνια λόγω των συνδικαλιστών.
  5. Ο κανονισμός προμηθειών θα υποβάλλεται στην ΕΑΔΥΣΗ, η οποία θα έχει χρόνο 60 ημέρες να εκφράσει γνώμη ή αντίρρηση, διαφορετικά οι προμήθειες θα εγκρίνονται και θα προχωρούν.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν εκτός από τα ΕΛΤΑ, τον ΟΑΣΑ (ΟΣΥ ΣΤΑΣΥ), την HELLEXPO ΔΕΘ, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, την εταιρία Διώρυγα Κορίνθου Α.Ε., την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, τις Ελληνικές Αλυκές και την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Τεστ προσομοίωσης για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΛΗ - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil_foto_education.jpg
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
«Δεν είναι αποδεκτή παιδαγωγικά  οποιαδήποτε προσέγγιση που οδηγεί σε κατάργηση σχολικών μονάδων ή σε περιορισμό της λειτουργίας τους έστω και...
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
σεισμός
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
Έρευνα από το ΠΑΔΑ: Έντονος φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους κατοίκους της Αττικής για τις φυσικές καταστροφές
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
gennimatas thessalonikis
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
Τραύματα φαίνεται να υπέστη και ο 61χρονος οδηγός που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ