ΑΣΕΠ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Εξετάζεται η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ

Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα έχει στις 18.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η κυβέρνηση εξετάζει τρεις συν μία αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα: Αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου στα δικαιολογητικά που υποβάλλονται. Δώδεκα μήνες μέγιστο χρόνο για να πιάνει δουλειά ο επιτυχών στον διαγωνισμό. «Κόφτη» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέγουν οι επιτυχόντες.

Εξετάζεται μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ.

Από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά μια σειρά επισκέψεων σε υπουργεία, όπου άλλαξε η ηγεσία μετά τον ανασχηματισμό. Ειδικότερα, την Τετάρτη θα βρεθεί στο Ανάπτυξης, ενώ την Πέμπτη στο Εσωτερικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου
ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» Γιαννακοπούλου για Φαραντούρη – «Διεύρυνση δεν γίνεται με γυρολόγους»
Ψυχρή υποδοχή του Νικόλα Φαραντούρη στο ΠΑΣΟΚ με αιχμές για τη μεταγραφή πριν τη συνάντηση με Ανδρουλάκη
ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» Γιαννακοπούλου για Φαραντούρη – «Διεύρυνση δεν γίνεται με γυρολόγους»
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την Ιθάκη και την Πρωτομαγιά 2026
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
«Αρνούμαστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό και σαν απλή στατιστική»
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»