Επίδομα συνοδού ΚΕΠΑ: Η άγνωστη παροχή που αυξάνει τη σύνταξη

Εργασία 0

Eurostat: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο απ’ όλους στην ΕΕ και πληρώνονται τα λιγότερα

ανεργία, επίδομα ανεργίας, εργαζόμενος, ΟΑΕΔ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρωταθλητές στην υπερεργασία οι Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 11,6% των Ελλήνων εργάζονταν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα στη βασική τους δουλειά, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου το μέσο ποσοστό ήταν 7,1%. Ωστόσο, ήταν μειωμένο σε σχέση με το 2021 (14,3%) και το 2022 (12,6%).

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, μετά τους Ελληνες ακολουθούσαν οι Κύπριοι (10,4%) και οι Γάλλοι (10,1%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά υπερεργασίας είχαν η Βουλγαρία (0,4%) και η Λιθουανία και Λετονία (1,1%).

Το ποσοστό υπερεργασίας οφειλόταν κυρίως στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ ήταν πολύ χαμηλότερο για τους μισθωτούς, μόλις 3,5%.

Συγκεκριμένα, το 38,9% των αυτοαπασχολούμενων με μισθωτούς εργάζονταν 49 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα, όπως και το 29,3% των αυτοαπασχολούμενων χωρίς μισθωτούς.

Αντίστοιχα, το ποσοστό υπερεργασίας ήταν πολύ υψηλότερο στην ΕΕ μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων συνολικά (29,3%) σε σχέση με αυτό των μισθωτών (3,6%).

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εργασία